Take a fresh look at your lifestyle.

Primarul Iulian Badescu a fost prins in offside de consilierul Ionut Ionescu. A dat din umeri cand a fost intrebat de suma majorata pentru investitii la liniile de tramvai

La prima vedere, cand te uiti la primar, ai zice ca e un tip super de treaba, foarte bineintentionat pentru cetatean. La fel ca si colegul lui, viceprimarul Pinochio, alias Iulian Teodorescu( nr.7 din poza) acest personaj de poveste, care ii vine ca …o mana dreapta primarului cu care se sterge …de sudoare. Dar, cum stim cu totii, aparentele inseala, ei au interesele lor, care nu coincid cu ale noastre, muritorii de rand. Astazi in Consiliul Local a avut loc o intamplare care ii are in rolurile principale pe Iulian Badescu si consilierul PNL Ionut Ionescu(arbitrul din poza), poate cel mai preocupat de soarta cetatenilor din tot Consiliul Local. Astfel, cand a venit vorba de proiectul de hotarare cu privire la rectificarea bugetului la transporturi pentru proiectele cu finantare din fonduri externe nerambursabile, Ionescu a cerut lamuriri cu privire la majorarea cu suma de 1.638,00 mii lei la proiecte cu finantari din fonduri externe nerambursabile postaderare, conform notei de fundamentare a Directiei Tehnic-Investitii si anexei nr.3.

Stop joc, primarul e in ofside si nu intelegea nimic sau se face ca nu intelege, pentru ca e la mintea cocosului ca Oana Iacob, secretarul primariei, care numai prostii face in ultima vreme in legatura cu proiectele de hotarari, cu siguranta la comanda, a permis ca raportul de specialitate si expunerea de motive sa nu explice despre ce este vorba. Cum spuneam, primarul s-a uitat ca broasca la inundatie la Ionut Ionescu nefiind in stare sa raspunda, si a dat cuvantul unuia de la Investitii, care a balmajit-o de n-a inteles nimeni nimic.

Cert este ca rambursarea a fost penalizata cu 25%, adica din suma totala Ministerul Fondurile Europene va aloca cu 25% mai putin din suma contractata, pentru abaterile constatate, din cate am inteles, cu privire la suplimentarea sumelor dupa semnarea contractului.

 “A fost o surpriza pentru toata lumea si pentru mine pentru ca nu s-au facut publice motivele pentru ca sa vedem documentele prin care s-a aplicat corectia de 25% la finantarea nerambursabila pentru lucrarile la tronsonul liniei de tramvai pe tronsonul Nord si Sud”, ne-a spus Ionut Ionescu.

Asa ca, pare “normal” ca Oana Iacob, Iulian Badescu si cei din subordinea lor sa incalce legea transparentei decizionale si sa nu faca publice motivele acestei majorari, in raportul de specialitate si expunerea de motive. Nu mai violati pe toate partile legea transparentei decizionale ca s-ar putea sa raspundeti in fata legii pentru asta, la un moment dat. Daca, intre timp, nu raspundeti pentru suma pe care vreti s-o acoperiti din bugetul local, pentru corectia de 25% din fondul pentru finalizarea lucrarilor de investitii la mlinia de tramvai.
Oare de-aia a contractat Badescu acel credit de 18 milioane de euro pe 15 ani, pentru investitii?


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy