Take a fresh look at your lifestyle.

Primaria Ploiesti retrage sprijinul de 3 milioane de euro acordat Petrolului. Va putea Dan Capra sa mentina linistea necesara pentru performanta?

Din pacate, se anunta vremuri grele la Petrolul. Revolutia  a fost declansata de Nicoleta Craciunoiu, fostul director economic al primariei Ploiesti, care n-a vrut sa semneze platile catre clubul de fotbal pentru premierile jucatorilor, considerandu-le ilegale. Actiunea Nicoletei Craciunoiu l-a adus pe primarul Iulian Badescu in atentia DNA si, fara sa ii dorim ceva rau, credem va avea repercusiuni. Prima dintre ele este chiar suspendarea executarii Contractului de cooperare nr. 1456/21.01.2013, incheiat între Municipiul Ploieşti si Asociatia Comunitară ”Lupii Galbeni 2012”, care va avea loc in sedinta extraordinara de Consiliu Local din data de 7 februarie. Proiectul este urmatorul:

11.          Proiect de hotărâre privind suspendarea executării Contractului de cooperare nr. 1456/21.01.2013, încheiat între Municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară ”Lupii Galbeni 2012” – iniţiat de consilierii Iulian Teodorescu, Gheorghe Sîrbu, George Pană, Costel Horghidan, Marcian Cosma, Adrian Lupu şi Cristian Dumitru.

Dupa cum se stie, pe la DNA, pe langa primarul Iulian Badescu, au trecut si 26 din cei 27 de consilieri locali care au aprobat acea HCL prin care se acordau 3 milioane de euro premieri catre culbul de fotbal Petrolul.

Emulatia creata in jurul Petrolului va avea de suferit, suporterii vor fi la fel de afectati ca si jucatorii si echipa de conducere, daca patronul Dan Capra nu isi va lua rolul in serios. Pana acum, Capra a fost mai mult de décor, practic a gestionat niste bani pe care i-a primit ba din drepturile de televizare, ba din incasarile de la meciuri, ba de la primarie. Adunati, acesti bani ar insemna circa 5-6 milioane de euro pe an, la un calcul facut la repezeala. Daca gresim, ne cerem scuze, dar suma e pe undeva pe acolo.

Am spus-o si o sa o mai spun, ce a facut Dan Capra, putea face si un copil care isi chibzuieste bine banii din pusculita. Menirea lui, ca patron de echipa de fotbal este aceea de a aduce bani la echipa, de a asigura stabilitate si continuitate. Cum? Investind proprii bani si facand profit din incasari, vanzari de jucatori si marketing de calitate. Pana acum, Capra a facut doar un lucru din toate acestea. Adica a castigat bani din vanzarea jucatorilor. Sunt tare curios cati bani a investit Dan Capra la Petrolul, pentru roadele magnifice pe care le-a cules, in primul rand, datorita profesionalismului lui Cosmin Contra si, de ce nu, al lui Valeriu Rachita care a adus jucatori buni pe bani putini, facand scheletul echipei.

Suporterii, acesti magnifici suporteri cum rar mi-a fost dat sa vad au avut si ei rolul lor si il au in continuare dar, acum, ei trebuie sa se astepte la ce e mai rau, oricate asigurari ar da Dan Capra. Contractul de sponsorizare cu Opel este de bun augur si este o gura de oxigen care ofera o relativa stabilitate. Fara grosul banilor oferiti de Primaria Ploiesti lucrurile s-ar putea complica. Speram sa nu fie asa, iar conducerea Petrolului sa gaseasca solutiile cele mai bune. Variante sunt, asa cum sunt destule corporatiste in Ploiesti, asa cum sunt destui agenti economici puternici in Prahova, care pot sponsoriza echipa fanion a judetului si ar oferi linistea creativa pentru Contra si aceasta echipa minunata. Pentru suporterii ei.

Ne dorim cu ardoare ca patronul echipei sa aiba abilitatile necesare pentru a mentine echipa acolo unde-i  este locul, cu atat mai mult cu cat au fost aduse vedete ca Mutu sau Zicu la echipa si toata lumea astepta sa-i vada la lucru. De asemenea, plecarea unor jucatori importanti ca Benga, Hamza, Dore, Budjema sa nu afecteze jocul echipei, dar nu ne facem probleme din punctul asta de vedere, stiindu-l pe Contra ca un foarte bun antrenor.

In aceste conditii totul pica pe umerii lui Dan Capra, Andi Crang si ceilalti din conducere. Daca echipa se duce la vale numai ei sunt vinovati si insemna ca, pana acum, nu au facut decat sa profite de pe urma clubului, in loc sa managerieze profesionist. Vom trai si vom vedea, dar suspendarea contractului si pierderea celor 3 milioane de euro nu face bine echipei.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy