Take a fresh look at your lifestyle.

Povestea evaluatorului//Trei motive pentru care concesionarea Parcului Pionerilor catre Razvan Burleanu, presedintele FRF, trebuie anulata

Concesionarea Parcului Orasenesc( Parcul Pionerilor din Cina), mai exact o suprafata de 5129 mp, catre Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, ne-a atras atentia. Motivele principale pentru care a intrat pe ordinea noastra de zi este legat de faptul ca acel parc este de zeci de ani in folosul copiilor si ni se pare anormala noua destinatie unde, in cel mai fericit caz, populatia va intra pe bani si la cheremul cuiva anume. Mai mult, Iulian Badescu spune de fiecare data ca nu sunt bani la buget, ca nu poate ceva anume, pentru ca primaria nu are sumele necesare.

Inainte de toate vreau sa spun trei lucruri pentru cetatenii care inghit asemenea gogosi, iar Ploiestiul se vinde pe bucati, pe preturi de nimic, cel putin in acest caz al Parcului Pionerilor.

  1. Suma pentru care a fost concesionata suprafata de 5129 mp pe 49 de ani este de 3144 euro/ an. Intretinerea acestui parc costa mult mai putin in decursul unui an, iar aceasta concesionare nu aduce alte beneficii Ploiestiului, pentru ca nu esteun parteneriat public privat din care municipalitatea sa incaseze o cota parte. Toate veniturile intra in firma Lider Sport SRL, care apartine lui Razvan Burleanu.
  2. Solicitarea de concesionare a fost facuta de Federatia de Minifotbal din Romania in 2 februarie 2013, pe vremea cand Razvan Burleanu era presedintele ei, conform art. 9 din OUG 54/2006, iar concesionarea conform Legii 230/1998, art. 15. Pana aici nimic anormal, numai ca, fiind ceruta de Federatia de Minifotbal din Romania, aceasta nu apare la licitatie. Astfel, Razvan Burleanu a confundat Federatia cu propria-i feuda, la licitatie participand firma domniei sale, a fratelui si a tatalui, pentru a fi la numar cele trei cerute de lege. Ori in conditiile in care Federatia a solicitat aceasta concesionare si nu a participat la licitatie, ne punem intrebarea cat de onesta a fost si daca organele abilitate n-ar trebui sa se sesizeze?!
  3. Firma care face toate evaluarile in Ploiesti este SC Fidox SRL, o firma obscura dintr-un sat din Brasov, cu doi angajati cati sunt inregistrati la Ministerul de Finante. Pana la urma nici acest aspect nu ar fi de condamnat, numai ca pretul la Ploiesti este de departe cel mai ridicat, ca sa nu uitam de saracia pe care o invoca primarul Badescu de fiecare data cand e ceva de facut. Pentru suma de 10. 614. 900 RON fata TVA, SC Fidox SRL scoate la orice tranzactie ce pret vrea primarul. Asta suna cam asa: eu, primarie iti dau tie o suma de peste doua milioane de euro, pentru ca tu Fidox sa-mi scoti mie ce pret vreau eu, ca primar. Despre aceasta firma vom vorbi mai jos.

Am fost curiosi sa vedem daca aceasta firma are un portofoliu de lucrari in tara si care ar fi valoarea fiecarui contract castigat. Nu stim si nici nu ne interseaza ce relatii are in spate Ovidiu Patel(foto), directorul SC Fidox SRL, dar cand vine vorba de Ploiesti ne creste tensiunea. Cum spuneam, la Ploiesti evaluarile costa 10. 614. 900 RON fata TVA, in timp ce in Bucuresti, spre exemplu, care are trei milioane de locuitori, este de 214.286 RON fara TVA, in anul 2010. Nu stim pe ce durata se intinde contractul cu primaria noastra, pentru ca nu scrie nicaieri, la vedere, dar, comparativ cu Bucurestiul, trebuie sa recunoastem ca Iulian Badescu este un nabab…pe bani publici!

Daca vreti sa vedeti cate licitatii si unde a castigat SC Fidox SRL de-a lungul ultimilor ani, intrati AICI. Ar mai fi de mentionat ca primaria Galati, care a fost cea mai transparenta la licitatie, pentru aceleasi servicii ne-a dezvaluit ca pretul cel mai scazut a fost 250 RON si cel mai ridicat 520 RON, pentru fiecare evaluare, probabil. Poate ne trimite si noua domnul primar Badescu un raspuns cu suma care a fost achitata pentru evaluarea Parcului Pionerilor. In ceea ce priveste municipiul Galati care, cu siguranta, beneficiaza de un numar relativ egal de imobile cu Ploiestiul, a acordat suma de 232.650 RON, fara TVA.

Sunt semne de intrebare pe care organele abilitate ar trebui sa si le puna sau macar sa le aiba in evidenta, in timp ce Iulian Badescu, primarul care nu da doi bani pe cetatean ar trebui sa faca un lucru care ar putea sa-I salveze onoarea, atata cata mai are: ANULAREA HOTARARII DE CONSILIU LOCAL 166/2013, PRIN CARE S-A DISPUS CONCESIONAREA SUPRAFETEI DE 5129 MP, DIN PARCUL ORASENESC(PARCUL PIONERILOR).

Ar fi un gest de demnitate si din partea lui Razvan Burleanu presedintele FRF, pe care il asteptam cu drag, mai ales ca domnia sa este acum pe cai mari si are de demonstrat ca poate resuscita fotbalul romanesc.

P.S. Daca simpla autorizatie de evaluator te absolva de orice raspundere, atunci sa ne facem toti evaluatori!

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy