Take a fresh look at your lifestyle.

Sa radem cu Pinochio//Secretara ii scrie proiectele viceprimarului anticetatean, prin metoda copy-paste din mai multe surse. Cand iti dai demisia, Teodorescule, ca esti prea amuzant?

Sedinta ordinara de Consiliu Local din luna august a avut un episod de pomina, in care secretarul primariei Ploiesti, Oana Iacob il anunta ca initiator al unui proiect cu privire la gestionarea cainilor comunitari pe viceprimarul anticetatean, mai nou copy-paste, Iulian Teodorescu. Acesta sau asta a fost adus in discutie de Oana Iacob in mod abuziv, pentru ca pe ordinea de zi era trecut cel depus de Ionut Ionescu, care avea la baza o munca de doi ani a reprezentantilor Aliantei pentru Drepturile Omului din Romania si a iubitorilor de animale. Dupa ce a trecut printr-o Audiere Publica si o campanie de advocacy si tinut pe site-ul primariei o luna pentru dezbatere. Ma rog, asa cum se intelege in primaria Ploiesti o dezbatere publica( Vezi AICI).

Pe data de 8 septembrie am solicitat Oanei Iacob proiectul acestui viceprimar caruia ar trebui sa-I creasca nasul la fiecare minciuna. Cautand pe net este lesne de observat ca pe langa o buna parte inspirata din proiectul depus de Ionut Ionescu, a plagiat si de la alte primarii.

Interesant este ca avem dovada ca nu acest personaj de poveste pe numele luI Iulian Teodorescu s-a ocupat de plagiat, ci secretara sa, Radu Marilena, asa cum reiese din detaliile documentului trimis de Oana Iacob( vezi foto).

Mai mult, asa cum reiese din detaliile documentului, acesta a fost creat pe 04.09.2014 si salvat ultima data pe 05.09.2014. Ceea ce inseamna ca la sedinta de Consiliu Local din august, Oana Iacob, pe langa faptul ca a dus in discutie proiectul “maestrului copy-paste” si al secretarei cu statut de consilier local in mod abuziv, ci avem suspiciuni ca la aceasta data nu ar fi existat. Ceea ce inseamna ca suntem toti partasi intr-un spectacol de comedie, in care administratia ne prosteste pe fata. Este atat de amuzant individul in incercarea sa de a bloca proiectul A.D.O.R. depus de Ionut Ionescu si a promova copy-paste-le lui, incat mi-aduc aminte de povestile copilariei, tratate acum sub forma pamfletului. Personajul interpretat de el nu e departe de Pinochio, caruia la orice minciuna ii crestea nasul. Nu stim daca Gepetto( se poate citi Badescu) i-a trasat sarcina, dar cert este ca ne-am amuzat copios gandindu-ne cat a muncit biata secretara, cu cata constiinciozitate a copiat biata fata din mai multe surse. De asemenea, nu stim daca Pinochio cel real era obisnuit cu copy-paste, dar al nostru poate sa isi dea doctoratul dupa aceasta faza si ne temem sa nu-i creasca nasul mai mult ca in poza.

De mentionat ca articolul in care se face referire la crearea unui Departament in cadrul Politiei Locale imi apartine si se regaseste in proiectul ADOR, ca si altele din capodopera tandemului Teodorescu-Radu. Deh, greu la deal cu boii mici!

Nu va dam spre citire tot proiectul, ca vrem sa va menajam, ci vom spicui din el ca sa vedeti ca, in primul rand, nu are legatura cu gestionarea cainilor comunitari din Ploiesti ci se adreseaza, cu obstinatie, cainilor cu detinator.

Iata cateva franturi de inteligenta copiata marca Pinochio al nostru:

“ART.1 Prezentul regulament stabileste cadrul juridic  si condiţiile în care pot fi deţinuţi câinii în Municipiul Ploiesti.

ART.3 Persoanele juridice care vor sa tina un animal, au obligatia sa-si imprejmuiasca incinta.

Art.4  Câinii fără stăpân sunt acei câini care circula liberi, fara insotitor, in locuri publice, conform OUG nr. 155/2001, actualizata.

(2)  Cetăţenii prevăzuţi la alin.(1) sunt obligaţi să prezinte presedintelui de asociatie si autoritatilor administratiei locale, carnetul de sănătate al animalului, în cazul în care acesta îl solicită.

Persoanele fizice care deţin câini de paza în gospodărie, câini de agrement si de vânatoare, sunt obligaţi sa obţină în prealabil acordul vecinilor.

Art.10 (1)  Plimbatul câinilor în municipiul Ploiesti este permis cu următoarele condiţii:

a)  când se deplasează în locuri publice, însoţitorii trebuie să supravegheze câinii si să-i conducă cu lesă, indiferent de mărime, iar cei de talie mare si încadraţi în categoriile de câini agresivi, cu botniţă;

b)  accesul persoanelor însoţite de câini, chiar dacă acestia sunt condusi cu lesă si botniţă, nu este permis în magazine, localuri publice, instituţii publice, cinematografe, mijloace de transport în comun;

c) plimbatul câinilor se poate face numai în zonele care nu sunt semnalizate cu indicatoare “Accesul animalelor interzis!”;

 (2) Insoţitorii vor avea asupra lor carnetul de sănătate al animalului, iar în timpul plimbării: măturică, pungă PVC, mănusi în vederea colectării dejecţiilor produse de câini.

CAPITOLUL 2

OBLIGAŢIILE DEŢINĂTORILOR DE CÂINI SI CONDIŢIILE DEŢINERII ACESTORA

ART.28 Este interzisa cresterea de caini pe domeniul public in imprejmuiri improvizate, in jurul blocului, in garaje.

ART.29 Proprietarul sau îngrijitorul unui câine care este ţinut în casă, curte sau apartament trebuie să se asigure că animalul, prin lătrat sau alte atitudini deranjante, nu conturbă linistea vecinilor si nu crează disconfort prin murdărirea cu dejecţii a suprafeţelor folosite în comun

CAPITOLUL 3

OBLIGAŢIILE MEDICILOR VETERINARI

CAPITOLUL 4

NORME SANITAR – VETERINARE

CAPITOLUL 5

SANCŢIUNI

Art.36 (1) Constituie contraventie, conform prevederilor Legii 61/1991 – pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, savarsirea urmatoarelor fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale sa constituie infractiuni:

a) lasarea in libertate fara supraveghere a cainilor in alte conditii decat cele prevazute in prezentul Regulament, se sanctioneaza cu amenda de la 100 lei la 500 lei.

b) tulburarea linistii locuitorilor prin provocarea de zgomote sau larma prelungita si nejustificata se sanctioneaza cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei .

c) cresterea pe domeniul public a cainilor in imprejmuiri impovizate, in jurul blocului sau in garaje, se sanctioneaza cu amenda de la 300-500 lei si desfiintarea adaposturilor improvizate pe cheltuiala celui care le-a improvizat.

(2) Constatarea si aplicarea sanctiunilor se va face de catre Politia Locala Ploiesti.

CAPITOLUL 6

DISPOZITII FINALE

Art.39 In termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentelor Norme, medicii veterinari care îsi desfăsoară activitatea pe raza municipiului Ploiesti  în cadrul circumscripţiilor sanitare veterinare vor întocmi o evidenţă cu privire la numărul de câini.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy