Take a fresh look at your lifestyle.

Petrolistii au adus acasa cele trei puncte de la Galati

Petrolul castiga la Galati dupa un meci dominat de gazde. Bokila este eroul „lupilor”, lovitura sa de cap aduce cele trei puncte si petrolistii urca peste CFR Cluj in clasament. Noul antrenor al galatenilor, Petre Grigoras nu a stat pe banca la primul meci de la revenirea acasa. De la prima partida oficiala a otelarilor a lipsit si primarul Marius Stan ( fost conducator la Otelul Galati), singurul oficial galatean care stat pe banca a fost Narcis Raducan. Cu toate ca si-au adjudecat toate cele trei puncte puse in joc, „spaniolul” s-a aratat nemultumit de jocul echipei petroliste. Petrolul a pornit cu dreptul in 2013, obtinand o victorie extrem de pretioasa pe terenul Otelului Galati. Unicul gol al intalnirii a fost marcat de catre Jeremy Bokila, cu zece minute inainte de final.  La prima aparitie oficiala din 2013, Otelul si Petrolul au aratat ca doua echipe extrem de prudente. Astfel, debutul meciului de la Galati a fost unul echilibrat, dar fara realizari deosebite, mingea ajungand destul de rar in preajma celor doua porti. Abia pe finalul primei reprize lucrurile s-au mai animat, “lupii” avand cea dintai situatie de gol, atunci cand Bokila (34) i-a luat fata lui Benga, dar Grahovac  a iesit la timp dintre buturi si a prins in fata atacantului ploiestenilor. Imediat, Otelul a avut cea mai mare ocazie a reprizei intai, sutul lui Paraschiv (36), expediat de la 16 metri, intalnind bara din stanga lui Bornescu. Bolivianul Mojica (49) a deschis partea secunda cu o lovitura libera de la 30 de metri, batuta periculos, dar Grahovac a respins in corner, iar Morar (58) a avut o executie indrazneata, un sut din stanga, la care mingea a ocolit de putin coltul lung. Otelul a replicat prin Astafei (62), cel care a trimis imprecis din coltul careului mic, pentru ca, doua minute mai tarziu, lovitura de cap a lui Ljubinkovic sa fie prinsa fara emotii de catre Bornescu. Portarul “lupilor” a avut o parada de senzatie la sutul lui Iorga (66), ramas singur la 14 metri, si a fost ocrotit de sansa la ocazia uriasa a lui Astafei (73), cel care, de la 12-13 metri, central, a trimis in bara!
A venit, insa, minutul 80, atunci cand Hoban a batut o lovitura libera in mijlocul careului, iar BOKILA a prelungit, cu capul, pe spate, lasandu-l fara replica pe Grahovac, si Petrolul trecea la conducere pe tabela de marcaj, apropiindu-se de o victorie extrem de importanta. Defensiva petrolistilor a rezistat pana la final, trupa lui Contra luand, astfel, un start promitator in 2013. Etapa viitoare, echipa noastra va juca pe “Ilie Oana”, cu ACSM Iasi, intr-un meci ce se va disputa duminica, de la ora 18.00.
 
 
Otelul Galati – FC Petrolul Ploiesti 0-1 (0-0)
Marcator: Bokila (80)
Otelul: Grahovac – Cojoc, S. Costin (86 Tudorie), Benga, Ljubinkovic – Astafei, Neagu, Giurgiu (cpt) – Paraschiv (81 Gazale), Iorga, Stromajer (69 Filip). Antrenor: Ioan Balaur.

FC Petrolul: Bornescu – Alcenat, Neag, Geraldo (cpt), Guilherme – Mojica (79 Yamissi), Hoban – Renan (67 Boudjemaa), Sauvadet, Morar (59 Younes) – Bokila. Antrenor: Cosmin Contra.
 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy