Take a fresh look at your lifestyle.

Peste o mie de oameni traiesc in secolul XXI ca in Evul Mediu ( video)

Traiesc in 2013 ca in Evul Mediu. Au platit sute de mii de euro pentru vilele pe care si le-au ridicat, dar sunt nevoiti sa treaca prin santuri sau pe camp ca sa ajunga acasa. Satui sa se murdareasca de noroi si sa se ude din cauza baltilor, tot ce pot face e sa se roage sa nu mai ploua. Este situatia in care se afla de ani buni cateva sute de familii care locuiesc in cartierul rezidential Mitica Apostol, de la periferia Ploiestiului. Ca sa ajungi in acest cartier plin cu vile, trebuie sa iei autobuzul 39 si faci cam 35 de minute din centru municipiului, exista si o scurtatura pe la Gara de Vest, numai ca aici risti sa stai minute bune la bariera daca ai ghinionul sa o prinzi. Calvarul vizitei in Cartierul de Vest, incepe de cand cobori din autobuzul RATP. Toate strazile acestui cartier nu au nici un pic de asfalt, unele nu au nici apa curenta, nici canalizare iar gazul metan e ceva de vis pentru o parte dintre  locatarii acestui cartier. Pentru multi dintre noi un serviciu banal, de care beneficiem de cand ne stim, apa curenta si canalizarea continua sa fie doar vise frumoase pentru o parte dintre locuitorii unui cartier din Ploiesti. Totusi, autoritatile s-au angajat, in promisiune de a asfalta, de a trage apa, canalizare si gaz. Dar din pacate, promisiunile au ramas la stadiu de gargara electorala. O parte dintre locuitorii cartierului Mitica Apostol, vin incaltati cu ciubote de cauciuc, calcand noroaiele ce par a nu se mai termina iar in statia de autobuz, cismelele sunt inlocuite cu incaltamintea de oras. ” Ce sa spun e foarte greu nu avem apa curenta, gaz si canalizare. Vara caram apa cu bidoanele de la o pompa, au venit pe aici, au promis, dar nu au facut nimic. Gazul este tras pana pe undeva, dar de unde bani sa tragem pana in casa, alti vecini cu bani si-au tras si apa dar noi astia mai amaratii nu avem nimic”, a spus o femeie in varsta din acest cartier. Femeia mai povesteste ca nici odata pe aceste strazi nu a fost asfalt. Ori de cate ori ploua, locul se transforma in… lac. Oamenii au ajuns la capatul puterilor, dar de fiecare data cand cer ajutorul celor de la primarie, primesc raspunsuri cel putin surprinzatoare. Grav este ca nu toti locuitorii au masini ca sa strabata drumul spre casa. Cert e ca toti au depus sute de plangeri si solicitari, numai ca pe acestea s-a asezat praful.

 

In actele Primariei, cartierul apare cu strazi asfaltate

Curios sau Dosarele X, pentru cei din Primarie, Cartierul de Vest ( Mitica Apostol) apare cu strazi asfaltate si cu utilitati. Numai ca responsabilii din Primarie nu au mers pe teren sa vada situatia reala de la fata locului. Desi in campania electorala staful electoral al primarului Badescu l-au plimbat pe acesta prin cartier ca pe sfintele moaste, aruncand cu promisiuni in stanga si-n dreapta, ca daca va iesi primar, cartierul o sa fie modernizat din temelii. Cei peste o mie de localnici au crezut in promisiunile acestuia, acordandu-i in cele din urma votul. Odata inscaunat, Iulian Badescu a uitat de promisiunile facute si de cartierul cu pricina. ” Toata lumea de aici stie ca la primarie, in actele lor, cartierul nostru apare ca avand toate strazile asfaltate. Cand a venit primarul si parlamentarii astia noi ne-au promis ca dupa alegeri ne asfalteaza strazile si ne trag utilitatile la toti. Alegerile au trecut, alegerile or sa mai vina si noi nu vom avea nimic. Asta ne este soarta, nu avem ce face”, a spus un alt localnic. Oamenii de aici sunt revoltati ca de ani de zile sunt dusi cu zaharelu de autoritatile locale, desi ei platesc impozite ca toata lumea, numai ca nu beneficieaza de intreg confortul. In replica, purtatorul de cuvant al Primariei sustine ca nu are cum sa apara asa ceva in documentele institutiei. ” Nu este adevarat, cartierul nu are nici o strada asfaltata, la noi apare cu toate strazile ca fiind balastate. Nici nu are cum sa apara altfel, atat timp cat pe unele strazi nici canalizare nu este. Nu stiu cine le-a spus chestia asta ca strazile de acolo apar ca fiind asfaltate”, a spus Alina Istratescu, purtator de cuvant al Primariei Ploiesti. Aceasta nu a putut preciza clar daca in viitorul apropiat o sa fie asfaltata macar o straduta din acest cartier. ” Nu stiu ce sa va spun, asteptam bugetul si apoi o sa vedem ce strazi vor fi asfaltate”, a mai spus ofiterul de presa. Pana cand Badescu isi aduce aminte si de existenta acestui cartier si de acei platitori de taxe si impozite, va mai trece cu siguranta mult timp. Locuitorilor de aici nu le ramane de cat sa se roage la bunul Dumnezeu sa nu vina ploi grele si sa aiba venituri consistente pentru a plati taxele si impozitele ce se cuvin.

 

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy