Take a fresh look at your lifestyle.

Peste 600 de detinuti au avut parte de clipe de amor in camera intima

Partenerii necasatoriti beneficiaza de doua ore de intimitate. Cei casatoriti pot petrece doua zile in camera intima. Aprobarile se dau dupa un regulament bine stabilit

Peste 626 de persoane private de libertate, au primit anul trecut aprobare de la conducerea Penitenciarului Ploiesti pentru a folosi “camera intima” a unitatii. In acest sens au fost facute cereri pentru vizite intime, durata intalnirii variind intre doua ore si 48 de ore. “Anul trecut, pentru intalniri de doua ore au optat 599 de persoane private de libertate, iar pentru relatii de 48 ore au facut cerere un numar de 27 de persoane”, a spus inspectorul de principal, responsabil cu mass media din Penitenciarul Ploiesti, Cristina Comnea. Conform regulilor interne, nu orice detinut poate sa-si aduca prietena sau sotia in camera intima. Ca sa poata beneficia de doua ore de intimitate, amorezii trebuie sa demonstreze ca inainte sa ajunga dupa gratii, au avut o relatie de cel putin sase luni, iar acest lucru se face printr-o declaratie pe proprie raspundere. Privilegiati sunt insa detinutii casatoriti, pentru ca in loc de doua ore, petrec doua zile in camera intima. In primele doua luni a acestui ani, camera intima din Penitenciarul Ploiesti a fost vizitata de putini detinuti. Detinutii au si gasit solutii de a beneficia mai repede de progrumul „vizita intima”. Acestia, divorteaza si se recasatoresc de mai multe ori si conform regulamentului proaspeti insuratei beneficieaza de 48 de ore de intimitate. In acest sens, in penitenciarul Ploiesti sunt inregistrate cazuri ce este drept putine la numar, in care detinuti au si cate sase casatorii la activ.

Conditii de acordare a vizitei intime

In anul 2012, in Penitenciarul Ploiesti au fost oficiate un numar de 29 de casatorii. Numarul casatoriilor din 2012 este net superior numarului de casatorii din anul anterior.

Pot beneficia de camera intima persoanele private de libertate care sunt condamnate definitiv si sunt repartizate intr-un regim de executare a pedepselor privative de libertate, nu sunt cercetate sau in curs de judecata in alte cauze penale, daca exista o relatie de casatorie dovedita prin copie legalizata a certificatului de casatorie, sau, dupa caz, o relatie de parteneriat similara relatiilor stabilite intre soti (concubinaj). Se „califica” pentru vizita intima acei detinuti care nu au beneficiat, in ultimele trei luni anterioare solicitarii vizitei intime, de permisiunea de iesire din penitenciar, cei care nu au fost sanctionati disciplinar pe o perioada de sase luni sau daca participa activ la programele de educatie si interventie psihosociala ori la activitati productive.

Sex protejat, cu prezervative date de Penitenciar

Conform procedurii acordarii vizitei intime, intalnirea este aprobata de directorul Penitenciarului Ploiesti la solicitarea scrisa a persoanei private de libertate. Partenerul sau partenera are obligatia, sub sanctiunea prevederilor art. 309 din Codul Penal, sa se informeze reciproc cu privire la existenta unei boli venerice sau a sindromului imunodeficitar dobandit – SIDA, intocmind fiecare o declaratie pe propria raspundere despre aceasta informare. Declaratiile se depun la dosarul individual al persoanei private de libertate. Pentru mai multa siguranta, unitatea de detentie pune la dispozitia amorezilor mijloace de protectie si materiale de informare pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala.  In prezent, Penitenciarul Ploiesti are o capacitate de 684 de paturi si circa 780 de detinuti sunt cazati aici. In anul 2012, persoanele private de libertate din cadrul Penitenciarului Ploiesti, au facut un numar de 12 544 de cereri solicitand diverse lucruri, aprobari si beneficii, iar conducerea unitati a aprobat doar 11264 de cereri ale detinutilor.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy