Take a fresh look at your lifestyle.

CJ Prahova// Peste 100 de persoane isi vor lua prima transa din sporul castigat in instanta. Sa vedem cand vor fi acordate urmatoarele doua

Astazi, de dimineata, inca de la orele 8.30 un grup de circa 40 de sindicalisti din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Prahova au protestat la intrarea B a Palatului Administrativ. Acestia reprezentatu interesele a 108 membri de sindicat, care isi desfasoara activitatea la Centrele din Liliesti, Urlati si Sf. Andrei din Ploiesti. Trebuie spus ca aceste trei Centre au castigat in instanta acordarea unui spor de 50% pentru conditii grele pentru perioada 30.07.2010- 20.05.2014 pentru angajati, in valoare de 1.040.000 lei din care ar fi trebuit sa fie achitate doua transe  pana acum, atat in baza deciziei instantei cat si a OUG 83/2010.

Protestul de astazi a avut menirea sa regelementeze un pic situatia, deoarece onor conducerea Consiliului Judetean, ca ordonator de credit s-a cam facut ca ploua in dulcele stil muntenesc si a amanat platile. “Am inteles ca bani in buget sunt, dar nu stiau care e modalitatea prin care sa ni-i dea, cu toate ca avand o sentinta judecatoreasca nu cred ca era o problema. Am inteles ca prima transa se va vira acum iar restul in iunie, dupa rectificarea bugetara, undeva prin august ni s-a spus, cu toate ca nu e corect. O sa-I mai lasam o perioada si o sa incepem iar, ca trebuie sa ne luam banii. Acum avem o alta actiune in instanta pentru ca dorim sa obtinem si restul sporului de 50% pentru perioada aferenta 20 mai 2014 pana in prezent ”, ne-a spus Oana Costache, membra de sindicat.

Se pare ca actiunea sindicalistilor si-a atins obiectivul.  “Vineri la sedinta de Consiliu Judetean va fi rectificat bugetul cu 350.000 de lei in scopul acordarii sumelor aferente primei transe din cei 1.040.000 lei, conform calendatului stabilit. Din luna iunie vom acorda si celelalte doua transe in cursul acestui an, in baza unei ordonante emise de Guvern”, ne spus, la randul sau, Calin Viorel, Directorul executiv al DGASPC Prahova.

Sa speram ca nu sunt doar vorbe aruncate in vant, pentru stoparea unor proteste, cu atat mai mult cu cat sporul de 50% acordat este pentru conditii grele de munca, in acest caz vorbind despre conditii de lucru cu copiii cu handicap grav sau cu probleme mari de sanatate.
Foto: observatorulph.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy