Take a fresh look at your lifestyle.

Penibila// Ea e persoana care ne-a dat raspunsurile stupide din partea MAE in cazul consulului Eugen Serbanescu

Dupa cum ati vazut, Incomodph.ro a trimis mai multe cereri conform Legii 544/2001 si OG 27/2002 catre Ministerul Afacerilor Externe, in care am solicitat lamuriri cu privire la modul cum a inteles sa solutioneze cazul tinerilor din Tecuci, stimabilul consul Eugen Serbanescu. La fiecare cerere am solicitat, in baza legii, sa ne spuna cine este persoana desemnata sa raspunda la intrebari si sa ne transmita numarul de inregistrare al cererii noastre. Intr-o totala sfidare a legii, purtatorul de cuvant, recte o femeie, nu a inteles ca este ogligatie legala ceea ce noi am cerut. Pe langa raspunsurile stupide care, in ineptia lor, mascheaza musamalizarea cazului, nici macar nu a avut decenta sa raspunda punctual la intrebari, ci doar la ce a dorit doamnia sa. Fapt care contravine legii, motiv pentru care in instanta putem sa ii luam un pic din salariu, care probabil nu e foarte mic.

Asadar, persoana la care facem referire si care ne-a starnit interesul prin modul in care si-a exprimat incomptenta si sfidarea legii, respectiv prin eleganta…stupida, dar eleganta, se numeste Brandusa Predescu. La data instituirii in functie, pe 8 mai 2013, Brandusa Predescu era recomandata astfel: “diplomat de cariera cu o experienta de 20 de ani in cadrul institutiei”( vezi AICI)

Poate ca doamna este o somitate in diplomatie, CV-ul o recomanda, dar in ce priveste respectarea transparentei decizionale, a accesului mass media si a cetatenilor  la informatiile publice si raspunsurile acordate petitiilor, cu tot respectul, Brandusa Predescu este o nulitate. Sau, in cel mai fericit caz, o aroganta. Trebuie sa mentionam ca in perioada febr. 2000- ianuarie 2001 a fost Director, Direcţia Consiliul Europei şi Drepturile Omului MAE, timp in care a ocupat si functia de reprezentant al României în Comitetul Director pentru Drepturile Omului Consiliul Europei – Strasbourg. Eh, cum va suna asta? Trebuia sa stie despre legile pe care le-am invocat mai sus si Regulamementul Consular despre ca a evitat sistematic sa ne spuna daca marele consul Serbanescu l-a respectat intocmai? Trebuia sau trebuie sa stie despre drepturile omului, in speta ale romanilor atat din tara cat si din afara ei, cum a fost cazul acelor tineri din Tecuci?

Daca ne uitam pe CV-ul( il gasiti pe google)   Brandusei Predescu ni se arata a fi o persoana instruita care s-a perindat prin sferele inalte ale lumii. De aceea este regretabil ca ne confruntam cu incompetenta de care da dovada in cazul pe care noi il semnalam. Singura scuza, poate singura, este aceea ca MAE incearca sa musamalizeze cazul Eugen Serbanescu si doamna este pusa in postura de a omite, evita, ca sa nu spunem a minti, in legatura cu modul in care a inteles consulul sa respecte Regulamentul Consular dupa care isi desfasoara activitatea. Totul tine de coalana vertebrala a fiecaruia si, cu cat se indoaie mai mult, cu atat mai mult omite, evita sau raspunde arogant, batandu-si joc de lege si de functia pe care o ocupa. Este curios, totusi, cum din functiile inalte pe care le-a detinut a ajuns un simplu putator de cuvant, chiar in cadrul unui minister fiind.

Poate ca Brandusa Predescu va spune despre noi ca suntem provinciali, prosti s.a.md. Nu ne deranjeaza, poate ca suntem, dar macar respectam legile acestei tari. Si ar mai fi ceva, daca doamna este din capitala, iar noi din provincie, nu inseamna ca dumneaei este competenta si noi prosti, prin definitie. Pentru a va lamuri de ce spunem asta, va povestesc o intamplare… Pe data de 2 septembrie 2014, la orele 12.42 am primit un telefon de la MAE ( 0214311100) de la o doamna care semana izbitor la voce cu cea din videoclipul de mai jos si, fara sa se recomande, mi-a tot cerut adresa ca sa imi trimita pliantele cu prevenirea muncii la negru in strainatate. AM refuzat sa o dau nu pentru ca as sta in camp sau firma mea nu ar avea sediu, ci pentru ca nu am niciun motiv sa sprijin MAE, impartind pliante prin oras, in timp ce la intrebari mi se raspunde in bataie de joc, in loc sa mi se comunice adevarul, punctual. Asadar, in mintea persoanei care a sunat, probabil, s-a facut o conexiune de genul :da-l in colo ca e al nimanui si il sicanam cu raspunsurile noastre  tampite pana cedeaza. Gresit, pentru ca nu sunt al nimanui si nu cedez, atat timp cat legea imi da dreptul sa cer raspunsurile care ma intereseaza si, mai mult, poate ne intalnim si in instanta daca nu sunt luat in serios.

Tot cautand-o pe distinsa doamna care mai are mult de invatat la capitolul transparenta si liber acces la informatii publice, am dat peste Brandusa Predescu pe youtube, unde a postat doua briefing-uri de presa. Marturisesc ca n-am rezistat decat la unul, cu mult soticism, pana la jumatate. Dar am putut observa cateva lucruri hilare pentru un diplomat de cariera.

  1. Desi era din 23 mai 2013, nu avea decat 183 de vizitatori, cu mine 184. Acum, dupa ce ii facem reclama gratuita va mai creste, cu siguranta. Celalat videoclip are 77 de vizitatori. Ceea ce inseamna ca doamna este un pic…  neinteresanta
  2. Venim in sprijinul Brandusei Predesscu, pentru ca asa procedam cu orice perosana neajutorata si ii transmitem ca un briefing de presa, nu dureaza mai mult de 20 de minute ca de-aia e briefing( DEX: BRIEFING, briefinguri, s. n. Scurtă întrunire în care se dau informații sau instrucțiuni, se prezintă un raport etc.). Adica, sa ne scuze doamna, dar al ei a durat 43 de minute:)))
  3. Aici e faza cea mai dura. Uitand-ma atent la briefing-ul pe care il vedeti mai jos, am observat ceva amuzant. Flash-urile erau din secunda in secunda, dar lipsea ceva esential pentru a sugera ca era si presa de fata, ca doar in fata presei se sustine briefing-ul. Lipseau microfoanele televiziunilor de pe masa Brandusei Predescu sau reportofoanele, nu se auzea niciun pic de rumoare pe fundal, care sa sugereze ca era si altcineva in sala, decat cineva care poza si cineva care filma. Mai mult, videoclipul este sectionat de mai multe ori si lipit in program de editare.

Cat de penibila poate sa fie o persoana care recurge la asemenea metode pentru a-si justifica activitatea? Raspuns final: atat de penibila ca cea care raspunde in bataie de joc la intrebari adresate cu respectarea legii sau… ca raspunsurile ei pe care le recomand cu caldura celor care nu le-au citit pana acum.

Vom reveni dupa orele 18.00 cu ultimul raspuns primit de la MAE.

P.S. Este de-a dreptul amuzanta titulatura departamentului pe care Brandusa Predescu il conduce, probabil, ea fiind singura persoana de acolo, adica: Departamentul Purtator de Cuvant si Comunicare. Circ sa avem, chiar daca painea e tot mai greu de obtinut!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy