Take a fresh look at your lifestyle.

Patru studenți ai UPG recompensați cu bursele Roberto Rocca Education Program. TenarisSilcotub: Investiții de 700.000 de dolari în educația românească

București, 25 noiembrie a.c. TenarisSilcotub va încheia anul 2014 cu un bilanț de peste 700.000 de dolari investiți în educația românească, în cadrul programelor sale de responsabilitate socială.Prin noile programe educaționale lansate, în acest an, TenarisSilcotub se adresează, în prezent, tuturor celor care urmează o formă de învățământ, de la clasele primare din școlile gimnaziale până la universități.

Cel mai recent eveniment dedicat susținerii educației românești a avut loc chiar astăzi, la București, unde, într-o ceremonie organizată la Palatul Bragadiru, 41 studenți din toată țara au fost recompensați pentru rezultatele lor excelente cu bursele Roberto Rocca Education Program Valoarea unei burse este de 9.600 de lei, reprezentând o investiție totală din partea companiei de 393.600 de lei.

Tinerii eligibili pentru acest program au fost cei care studiază la universitățile partenere, iar cei 41 de bursieri au fost aleși pe baza rezultatelor lor academice, a potențialului de lider și a unor aptitudini personale precum capacitatea de a inova sau de lucra în echipă, printr-o selecție realizată de specialiștii TenarisSilcotub în resurse umane.

Dintre bursieri, cel mai numeros grup, de 18 studenți, provine de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Alți 13 urmează cursurile Universității Politehnice din București, câte 4 studiază la Universitatea de Petrol-Gaze din Ploiești și la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași, iar 2 la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Bursele oferite astăzi fac parte din Roberto RoccaEducation Program, prin care Tenaris și grupul Techint susțin, la nivel mondial, studiul ingineriei și științelor aplicate. 80 de universități din 11 țări sunt implicate în acest program, care în România beneficiază de finanțare din partea TenarisSilcotub.

„Inginerii stau la baza progresului tehnic care ne ajută să ne dezvoltăm ca societate, să descoperim noi moduri în care putem construi o viață mai bună, iar acești tineri talentați care au primit astăzi bursele Roberto Roccareprezintă viitorul industriei. Sperăm ca această bursă să îi încurajeze să își urmeze visul și să contribuie la proiectarea lumiide mâine,” a declarat Michele DellaBriotta, Area Manager Tenaris pentru Europa de Est.

Dincolo de răsplata financiară, tinerii bursieri vor avea ocazia să interacționeze cu specialiștii TenarisSilcotub și să beneficieze de mentoratul acestora. Totuși, acceptarea bursei nu este condiționată de vreun angajament față de companie, fiecare tânăr fiind liber să își urmeze cariera pe care o dorește. Bursierii edițiilor precedente au arătat însă interes pentru posturile disponibile în cadrul companiei, o parte dintre ei alăturându-se echipei după absolvirea facultății.

„Pentru studenții noștri, Roberto Rocca Education Program este unul dintre cele mai bune prilejuri de a verifica potențialul pe care îl au pe piața muncii, întâlnindu-se într-un proces riguros de selecție cu un angajator de top. Pentru noi, ca universitate, este în principal un semn că lucrurile se mișcă în România și că spațiul academic intră într-un parteneriat pe termen lung cu marile companii, în cazul de față TenarisSilcotub”, apreciază prof.dr.ing. Tiberiu Dobrescu, prodecan al Facultății de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice, Universitatea Politehnică din București.

Începând cu anul 2014, programele destinate educației finanțate de TenarisSilcotub s-au extins pentru a acoperi toate ciclurile de învățământ. În noul an școlar, 108 elevi din clasa I de la două școli din Zalău, își pot face temele și sunt angrenați împreună în activități educative și recreative și educative în domeniul științei, artei și sportului, printr-un program-pilot Școala după școală, gratuit pentru părinți.Elevii din gimnaziu și liceu participă la activități de educație non-formală în Clubul „Liderii Mileniului Trei”, unde deprind abilități folositoare în viață și viitoarea carieră, precum leadership, inteligență emoțională, negociere sau managementul conflictelor.

331 de elevi din Călărași, Câmpina și Zalău cu cele mai bune rezultate la școală au primit în acest an din partea companiei Burse de Merit; la Zalău, prin programul „STEP”, TenarisSilcotub a investit în ultimii ani în înființarea și dotarea a două laboratoare școlare, unul de pneumatică-hidraulică și unul de electronică-automatizări, deschise tuturor elevilor de la liceele de profil din județul Sălaj, iar un al treilea laborator este în curs de execuție. În paralel, specialiștii companiei și experți ai Ministerului Educației discută despre adaptarea curriculumului școlar la cerințele de pe piața muncii, în așa fel încât absolvenții liceelor tehnice să își poată găsi cât mai ușor un loc de muncă.

La nivel universitar, performanța este răsplătită prin bursele Roberto Rocca, program care include atât burse de studiu cât și burse de doctorat în străinătate.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy