Take a fresh look at your lifestyle.

Palatul Administrativ din Ploieşti, iluminat joi, 24 martie, în roşu – culoarea luptei împotriva tuberculozei

Începând din 1995, la 24 de martie este marcată în fiecare an Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC), cu scopul de atragere a atenției asupra cauzelor acestor boli, dar și a transmiterii informațiilor referitoare la prevenția și procedura respectivă.
Data de 24 martie a fost aleasă de Uniunea Internațională Împotriva Tuberculozei, în 1982, ca zi internațională dedicată eradicării tuberculozei, deoarece la 24 martie 1882, bacteriologul german Robert Koch a informat oficial comunitatea științifică internațională că a descoperit bacilul TBC, ceea ce a deschis calea. spre diagnosticarea și vindecarea acestui boli.
În ultimii ani, dintre țările membre ale Uniunii, România a înregistrat cele mai multe cazuri noi și recidive raportate anual, conform informațiilor furnizate de Fundația Romanian Angel Apel. Lupta împotriva tuberculozei societății prioritare de sănătate publică în țara noastră.
Pandemia COVID-19 a afectat semnificativ programele de control ale tuberculozei la nivel global, anulând progresele înregistrate în ultimii 5-8 ani în lupta cu aceste afecțiuni, potrivit datelor prezentate de fundația amintită anterior.

Dat fiind campania de conștientizare și luptă împotriva TBC, Consiliul Județean Prahova răspunde apelului entităților care caută să pună o stavilă în calea tuberculozei, iluminând joi seară, 24 martie, clădirea Palatului Administrativ în roșu, ca semn al solidarității și implicării în acest demers.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy