Take a fresh look at your lifestyle.

Opriti propriul abuz, domnule primar. Nu ridicati subventia, sub masca ajustarii pretului si nu platiti pierderile Dalkia din bugetul local

Imi pare rau sa constat ca dupa ziua de miercuri, cand am receptionat o deschidere fata de societatea civila  si transparenta decizionala din partea primarului Iulian Badescu, astazi sunt nevoit sa semnalez exact opusul. Am primit recent un exemplar din saptamanalul Republicanul, pe care domnul primar il detine, distribuit gratuit in 20.000 de exemplare,  in care afirma ca nu ridica subventia la gicalorie. Din pacate pentru noi toti, domnia sa exact acest lucru il face si nu respecta nicio regula a transparentei, nicio norma de protectie sociala, acontand pentru iarna viitoare cateva zeci de mii de ploiesteni sa moara de frig. Asa cum spuneam intr-un material trecut( vezi AICI)  primarul care declara pe toate canalele ca nu ridica subventia, nu numai ca o ridica, dar vom plati cu 60 % mai mult. Practic, pretul facturat la populatie va fi de 186,97 lei/Gcal, fara TVA, adica exact pretul din contractiul de concesiune incheiat in 2004 si in care Consiliul Local Ploiesti este asociat cu 10%, la fel ca si Consiliul Judetean cu acelasi procent.

Mai mult, conform convocatorului proiectul  nr. 6., respectiv  Proiect de hotărâre privind aprobarea ajustării preţului de producere, transport şi distribuţie a energiei termice livrată de către S.C. Dalkia Termo Prahova S.R.L. în Municipiul Ploieşti – iniţiat de primar Iulian Bădescu, din bugetul local Dalkia ar urma sa primeasca pomana, dupa cum urmeaza:

             35,13 lei/Gcal, fără TVA, diferenţa unitară de recuperat ca urmare a creşterii preţului combustibilului, din perioada februarie 2011 – octombrie 2012 folosit la producerea energiei termice livrată de către S.C.Dalkia Termo Prahova S.R.L. stabilită în baza prevederilor din Contractul de concesiune nr.2776/5246 din 29.04.2004;

Mai trebuie spus ca nu stim sa existe un aviz de la ANRE pentru acest proiect de HCL asa cum prevede legea. In aceste conditii, Dalkia vrea sa primeasca pe langa pretul pentru stabilit in contractul de concesiune(186,97 lei/Gcal, fara TVA) inca 35,13 lei/Gcal, fără TVA pentru ca a inregistrat pierderi. Poate ne spune si noua Dalkia ce ne intereseaza p noi ca cetateni ca are ea ca firma pierderi. Suntekm noi de vina ca administratori ca Simona Baicoianu sau Sanda Dragulea( vezi AICI cat are la Rosal), consilier local PSD, sunt protejati de Dalkia desi au miliarde de lei vechi datorie la furnizor, iar furnizorul le protejeaza si nu le actioneaza in instanta, iar politia nu le gaseste vinovate,desi put de la o posta?

Pentru ce sa platim noi 35,13 lei/Gcal, fără TVA la Dalkia, din bugetul local, cand ei nu stiu sa-si gestioneze afacerea?

Avand in vedere cele de mai sus consideram ca initiatorul acestui proiect, respectiv Iulian Badescu face un abuz fara precedent in dauna populatie, prin aceasta majorare cu 60% la pretul gigacaloriei, in egala masura cu achitarea pierderilor Dalkia. Abuzul este extins la incalcarea art. 6, alin 7 din Legea 52/2003, cu privire la transparenta decizionala, pentru ca, asa cum vedeti in facsimil( dati click pe imagine s-o mariti) Alianta pentru Drpturile Omului din Romania, asociatie legal constituita a solicitat dezbatare publica si a depus si plangere prealabila, in aceeasi zi a sedintei extraordinare din data de 8 aprilie, cand prioectul nu a mai fost introdus pe ordinea de zi pe nevazute. Grupul de Dialog Social si Civic din Romania a depus aceleasi documente in care s-a solicitat dezbatere publica, pentru ca initiatorul proiectului sa vina in fata populatiei si sa justifice aceasta majorare fara precedent si acoperirerea pierderilor Dalkia, care nu este in stare sa-si incaseze datoriile si de la marii datorinici ca adminsitratorii mentionati mai sus, pe care ii protejeaza.

Mai jos aveti atat cererea cat si plangerea prealabila depuse de ADOR si va asiguram ca si GDSCR a depus aceleasi documente. Convocatorul il puteti citi descarcandu-l de  AICI

Il avertizam pe primarul Iulian Badescu, ca ne vom intalni in instanta de contencios administrativ daca acest proiect va intra pe ordinea de zi fara o dezbatare publica asa cum a fost solicitata de doua asociatii legal constituite. Facel un apel si catre presa locala si centrala pentru a actiona in scopul opririi acestui proiect care va avea urmari sociale majore!
Iuliane, te rog, trezeste-te. Nu miza pe faptul ca oamenii uita, pentru ca impactul pe care il va avea aceasta Hotatare te va face de neuitat si vei fi urat de toata lumea, nu numai de cei care locuiesc in cele 55.000 de unitati locative racordate la Dalkia.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy