Stimate Domnule vice-primar cu atributii de primar,
Stimați membri ai Consiliului Local,
În urmă cu câteva săptămâni, ne-am bucurat de știrea fantastică despre orașul Ploiesti care este pe punctul de a deveni singurul oraş din România, care pune în aplicare un program exemplar, cuprinzător și uman spay & castrare, care ar include programe educaționale în școli, crearea unei poliții a animalelor , organizarea de târguri de adopții, precum și returnarea câinilor pe teritoriul lor, spre deosebire de metodele folosite la adapostul de la Bucov, acolo unde moartea este singura cale de ieșire.
Această veste fantastică a călătorit în toată Europa, a fost menționată și aplaudată pe site-urile și paginile de Facebook ale organizațiilor europene, a găsit drumul chiar și până la Parlamentul European și a fost menționată de deputatul german Ștefan Bernhard Eck într-un interviu din CARODOG ca fiind „exemplar” și un model de urmat pentru toate celelalte orașe din România.
Dna Sabine Swiers, care reprezintă „Protectia animalelor din lume” – WAP (fosta WSPA) a vizitat orașul, oferind sprijinul organziaţiei pe care o reprezintă în punerea în aplicare a HCL 502/2015, şi a aparut impreuna cu Dr. Carmen Arsene (FNPA) si Eugen Cristescu (ADOR) la televiziunea locală Valea Prahovei TV( VPTV) explicând avantajele unui program de castrare uman și cuprinzător.
Totul a sunat atât de frumos. Atât de exemplar. Atât de uman!
Chiar acum, o delegație germană formată din 7 persoane, inclusiv politicieni germani, deputați și reprezentanți ai organizațiilor de protecție a animalelor, este pregătită să călătorească la Ploiești pentru a felicita reprezentanţii orașului pentru decizia lor plină de compasiune. Cu aceată ocazie delagaţia germană va afla că membri Consiliului Municipal vor vota mâine (29.03.2016) pentru modificarea HCL 502/2015, astfel cum este propus de către dvs. domnule vice-primar Cristian Ganea, la cererea prefectului Rodica Paraschiv, care, la rândul său a fost influențată negativ de o anume Ana Maita, care vrea să elimine din HCL 502/2016 returnarea câinilor in teritoriu.
Spre deosebire de Ana Maita, care a dovedit ca nu are nici un indiciu despre gestionarea populației canine și nici despre legislația românească privind gestionarea câinilor fără stăpân, avem încredere că sunteți conștienți de faptul că:
a) reteritorializarea cainilor inapoi in locurile din care au fost capturati este în conformitate cu legislația românească așa cum se explică Dr. Carmen Arsene, presedintele Fedaratiei Nationale pentru Protectia Animalelor în scrisoarile depuse la primaria Ploiesti cu nr. 002880/ 09.02.2016 si 6411/28.03.2016 si la Prefectura Prahova cu nr. 2485/09.02.2016 si 5479/28.03.2016.
) returnarea animalelor înapoi, pe teritoriul lor, este un punct de vedere științific atestat imperativ pentru a opri proliferarea câinilor rămași sau nou abandonate, care s-ar inmulti haotic pur și simplu, într-un număr mai mare, datorită faptului că acestea ar utiliza resursele de hrană disponibile. Prin returnarea animalelor devenite blânde, vaccinate și sterilizate înapoi, pe teritoriul lor, ele vor lupta să păstreze departe câinii mai noi de la intrarea in zona lor, inclusiv cei care nu sunt sterilizaţi și, astfel, se poate opri reproducerea în acest domeniu. Numărul acestora se va stabiliza în acest mod, și se va reduce. Câini sterilizați ar dispărea în mod natural de pe străzi în câțiva ani.
Această strategie a fun cţionat în țări din întreaga lume și nu există nici un motiv pentru care nu ar trebui să funcționeze, de asemenea, în România. Uciderea sau eliminarea câinilor, cu toate acestea, nu a avut succes ori de câte ori s-a aplicat. „Ghidul pentru gestionarea populației canine”, elaborat de Organizația Mondială a Sănătății (și WSPA) explică acest lucru, după cum urmează:
pagina 9:
„Fiecare habitat are o capacitate specifică de a avea grijă de fiecare specie. Această capacitate depinde de resursele specifice disponibile (adăpost, hrană, apă). Densitatea unei populații de vertebrate superioare (inclusiv câini) se bazează aproape întotdeauna pe capacitatea de a avea grijă pentru mediu. Orice reducere a densității populației prin mortalitate este compensată rapid prin o mai bună reproducere și de supraviețuire. cu alte cuvinte, atunci când câinii sunt îndepărtaţi, supraviețuitorii vor crește, deoarece aceştia au mai mult acces la resurse și va fi mai puțină concurență pentru a ajunge la ele”
Prin eliminarea „reteritorializării” din HCL 502/2015, pedepsiţi, practic, toate animalele la moarte , pentru că nu sunt suficient de mulţi oameni care sa adopte numărul mare de câini abandonați, ceea ce înseamnă că ei ar trebui să fie cazaţi la Adăpost de la Bucov, care deja a ajuns la capacitatea sa maximă. In plus, pe langă faptul că Adăpostul este supraaglomerat, condițiile în adăpost sunt atât de dezastruoase încât majoritatea câinilor nu supraviețuiesc mai mult de câteva săptămâni sau luni.
Acestea fiind spuse, poate că simpla întrebare pe care fiecare membru al Consiliului Local ar trebui să şi-o adreseze el însuși înainte de a vota, ar trebui să fie dacă este bine să ucidă câinii nedoriţi ca și cumviața lor nu are nici un sens sau valoare? Aceste animale se găsesc pe străzile din Ploieşti fără vina lor, ci din cauza proprietarilor de câini iresponsabili, și asa cum oamenii pot lua decizii de a controla propria lor populație au, de asemenea, darul de a-şi responsabilitatea pentru câini.
Versiunea inițială a HCL 502/2015 a fost motivul pentru care municipalitatea Ploiești a câștigat respectul de la oameni și politicieni din toată Europa, deoarece a demonstrat că v-ar lua responsabilitatea pentru aceste vieți nedorite asupra cărora aveți control și veţi fi eficienţi în gestionarea câinilor fără stăpân / fără adăpost prin cheltuirea fondurilor publice în mod eficient, precum și prin aplicarea unor măsuri proporționale și concrete, care vor obține rezultate concrete.
Înlăturarea paragrafelor referitoare la returnarea animalelor prevăzute în HCL-ul dumneavoastră ar fi un șoc pentru întreaga comunitate internațională. Așa cum a declarat Dr. Carmen Arsene, președinte al Federației Naționale locale pentru Protecția Animalelor(FNPA), ar creea, odată în plus, o imagine foarte proastă pentru balbâielile și incoerența reprezentanților autorităților din Ploiești, în special a Prefectului judetului Prahova.
Cu stimă,
Pia Berrend / Fondator ‘Occupy for Animals’