Take a fresh look at your lifestyle.

Novak isi ataca recordul mondial la ciclism

Singurul campion paralimpic din istoria sportului romanesc, Eduard Carol Novak intra vineri in concurs la Campionatele Mondiale Paralimpice de la Aguascalientes (Mexic).

Cvintuplu campion mondial, presedintele Federatiei Romane de Ciclism concureaza maine in proba de 4 km urmarire (categoria C4), acolo unde detine si recordul mondial (4:40.315).

 Sunt sigur ca pe acest velodrom vor fi doborate multe recorduri mondiale, este una dintre cele mai rapide piste din lume. Eu ma simt din ce in ce mai bine, ma aflu de 14 zile in cantonament ca sa ma pot obisnui cu diferenta de altitudine, temperatura si fus orar. Sunt asadar bine pregatit fizic si mental. Concurez cu scopul clar sa castig si sa imi dobor propriul record mondial – Eduard Carol Novak.

Sportivul Tusnad Cycling Team s-a antrenat in ultimele doua saptamani in Aguascalientes, oras aflat la aproape 2000 metri altitudine. El a fost insosit la pregatire de antrenorii Cristiano Valoppi (Italia) si Novak Karoly (tatal sau), respectiv de mecanicul Santa Arpad.

In afara cursei favorite de 4 km urmarire, Novak va mai concura in probele de 1 km contratimp (sambata) si scratch (duminica), unde spera sa isi mai adauge o medalie in palmares.

Pista de Aguascalientes este considerata cea mai rapida din lume. Este construita dintr-un parchet laminat special creat in Finlanda, iar inclinatia ei maxima atinge 49.91 grade. In luna februarie aici s-au doborat numai putin de sapte recorduri la Campionatul Mondial. Velodromul este un adevarat vulcan in eruptie, temperatura atingand uneori 40 grade in interior. La competitie s-au inscris 122 de sportivi din 28 de tari.

Informatii in timp real despre competitie puteti gasi pe site-ul Uniunii Cicliste Internationale (http://www.uci.ch/templates/UCI/UCI5/layout.asp?MenuId=MTU3ODU&LangId=1)

http://www.uci.ch/Modules/ENews/ENewsDetails2011.asp?id=OTg5Ng&MenuId=MTYzMDQ&LangId=1&BackLink=%2FTemplates%2FUCI%2FUCI8%2Flayout%2Easp%3FMenuID%3DMTYzMDQ%26LangId%3D1

 sau pe site-ul oficial al competitiei:

http://www.eventosdeportivosidea.com/

 Programul competitiei (se adauga 8 ore fata de fusul orar din Mexic)

http://www.uci.ch/Modules/BUILTIN/getObject.asp?MenuId=MTU3ODU&ObjTypeCode=FILE&type=FILE&id=OTMzNDE&LangId=1

Rezumate video veti gasi aici:

https://www.youtube.com/user/ucichannel

Departamentul Media al FR de Ciclism – 0749.258.589


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy