Take a fresh look at your lifestyle.

Modul bolnav în care a ajuns să funcționeze primăria Ploiești din cauza Nicoletei Craciunoiu. Posibile cauze

De cel puțin sase ani suntem, ca cetățenii in primul rând, la cheremul d-nei Nicoleta Craciunoiu care înțelege să-și exercite atribuțiile într-un mod care nu ar trebui să existe în administrație.
Dacă pana acum trei săptămâni doar am banuit, acum m-am convins personal despre conflictele pe care le generează această angajată pe funcția de director economic în cadrul primăriei Ploiești.
Cine îi ține spatele, ale cui jocuri le face prin impertinența de care dă dovadă proclamând sus și tare în ședințele de Consiliu Local ca își asumă? O sa deducem pe parcursul acestui articol spre final.
Acum să vorbim despre ceea ce am observat în ultimele trei săptămâni.
Consider că o primărie funcțională este aceea in care executivul, pe toate palierele, până la primar trebuie să urmărească aceeași țintă: interesul cetățeanului. Modul de lucru ar trebui sa fie acela in care primarul se gândește la inițierea proiectelor de HCL, iar direcțiile din subordinea sa vin cu soluții legale și economice la ele.
Direcția juridică are la dispoziție un arsenal de legi care să arate temeinicia si oportunitatea unei HCL, iar Direcția Economică vine cu soluțiile economice pentru finanțarea HCL. Aceste două departamente/direcții sunt esențiale pentru bunul mers al lucrurilor, dar mai sunt si altele.
Așa ar trebui să funcționeze o primărie care să performeze, dar când ai o piatră de gât precum Nicoleta Craciunoiu, performanța pică în derizoriu, pentru că dumneaei a impus o regulă pe care, din păcate, primarii și Consiliul Local din 2016 încoace au permis-o, in loc să o sancționeze drastic.
Au permis ca această piatră de gâtul primăriei să își crească puterea, să își asigure spatele și să creeze aceste probleme care frânează evoluția administrativă ploieșteană, culmea, sub masca unei salvatoare.
Ce vreau să spun este că Nicoletei Craciunoiu i s-a permis să comită abuzuri, să aibă o atitudine impertinentă chiar în plenul ședințelor de Consiliu Local, în care a ajuns să spuna: „asta e părerea mea. Ce-o să faceți, mă spânzurați? Mi-o asum!”
Personal nu dau doi bani pe aceste remarci ale d-nei Craciunoiu, juridic nu valoreaza nimic, iar asumarea ei este doar din gură, locul de unde iese impertinența, pentru că pe asumarea ei, s-au pierdut procesele si bani din bugetul local, despre câte Intransigent a scris și va mai scrie, până când va veni un director economic onest, care se pune în slujba cetățeanului, nu al intereselor de grup, care îi oferă protecție și susținere, chiar publică, după cum puteți vedea în foto.
Normalitatea funcționării unei primării, pentru că despre asta este vorba în acest articol, este aceea in care directorul economic primește o dispoziție și vine cu soluțiile economice la primar.
Crăciunoiu este vedetă. Toată lumea trebuie să găsească acel covor roșu de cifre pe care să-l aștearnă în fața ei, ca să o convingă că proiectul de HCL este bun, pentru că să nu facă vedeta lui pește prăjit mofturi și să dea aviz nefavorabil, invocând două virgule dintr-o lege pentru a-și justifica „asumarea” aberațiilor sale
Nu, madam Crăciunoiu, nu așa funcționează lucrurile. Ai anormalizat o primărie de municipiu cu ifosele domniei tale. Normalitatea este aceea în care directorul economic colaborează cu întreg executivul primariei și caută soluții legake și economice împreună pentru dezvoltarea unei localități. Nu aceea in care toată lumea caută soluții ca s-o convingă pe buricul pământului, pe acest miez din Fanta numit Nicoleta Crăciunoiu, ca e legal să dea aviz favorabil.
A nu se uita că sâmbătă se putea vota proiectul care s-a votat luni, după ce s-a pierdut o zi cu drumul la Consiliul Concurentei, pentru că așa a vrut madam si grupul consilierilor locali PNL, care se pare că reprezintă sistemul ei imunitar. Dar vom reveni pe acest subiect, care a condus la prelungirea agoniei, inutil, pentru că dacă era de bună credință, Crăciunoiu trebuia să știe lucrurile care i s-au spus la Consiliul Concurentei. Sau dacă era profesionistă așa cum se umflă că este. Poate plătește banii de combustibil pentru această deplasare inutilă și pierderea unei zile în economia crizei apei calde. De fapt a trei zile, de sâmbătă până marți, pentru că și luni a fost pierdută pentru că sefinta de Consiliu Local a avut loc în jurul orelor 16.00. Iar comunicatul nu face altceva decât s-o albească pe Nicleta Crăciunoiu, care a blocat un proiect sambata cu un aviz nefavorabil, dandu-i aviz favorabil după ce s-a pierdut timp inutil la Consiliul Concurenței, pentru lucruri pe care trebuia să le știe.
Incheiem cu o deducție logică care rezultă din comunicatul grupului consilierilor PNL, care a anunțat cu emfază pierderea inutilă a unei zile în care a promovat-o doar pe Nicoleta Crăciunoiu că participant la marea delegație care a fost pusă pe drumuri că să afle ceva ce se știa deja sau ce trebuia să știe Crăciunoiu deja, dacă era profesionistă. Dar ea a avut ordin sa blocheze chiar asumându-și rolul de incompetentă în plenul ședinței, mascat de impertinența discursului citat mai sus.
Dacă grupul consilierilor locali PNL ar fi fost obiectivi, nu ar fi mentionat-o doar pe ea în comunicat, alături de d-ul Daniel Nicodim, ci și pe doamnele Carmen Radu si Alina Popescu care fac parte si ele din executiv, care au fost puse pe drumuri că să li se confirme ce știau deja, dar Nicoleta Crăciunoiu se făcea că nu știe. Sau poate chiar nu știa și atunci nu are ce să caute în funcția de director economic.
Sunt oameni printre consilierii locali PNL pe care îi respect și îi înțeleg că trebuie să facă ce le spune Roberta Anastase, dar uneori e prea mult chiar și pentru capacitatea mea de a întelege.
Atentie! Grupul consilierilor PNL isi acuza primarul care face parte din acelasi partid si sustine un functionar pulbic, recte Nicoleta Crăciunoiu, care blocheaza cu avizele ei nefavorabile finalizarea crizei apei calde. Nu credeam ca o sa vad asa ceva, dar cat timp exista Roberta Anastase in politica ar trebui sa nu mai mai mire nimic!
Pentru toate acestea, dar și pentru altele pe care le vom prinde în memoriul nostru, am inițiat o strângere de semnături pentru demiterea din funcția publică de director economic a d-nei Nicoleta Crăciunoiu. Este inadmisibil comportamentul domniei sale, prezentată de unii ca fiind o martiră, în timp ce ea tine pe loc dezvoltarea unui municipiu reședință de județ. Timpul a demonstrat acest lucru și va demonstra in continuare.
Susține demersul nostru descărcând tabelul de mai jos, semnându-l și completându-l cu semnăturile cunoscuților tăi care sunt de acord cu acest demers.
Mulțumim anticipat pentru că te implici.

APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy