Take a fresh look at your lifestyle.

Minifotbalul își continuă dezvoltarea la nivel european

Bucureşti, 14 noiembrie 2012
Anul 2012 reprezintă un an istoric pentru minifotbal la nivel european. După ce în luna martie a anului 2012 se puneau bazele European Minifootball Federation, în luna septembrie se organiza la Chișinău cel mai important eveniment al minifotbalului european la care au participat 16 țări, miniEURO Moldova 2012, competiție câștigată chiar de echipa națională a României.
La finalul săptămânii trecute, în perioada 8-11 noiembrie, la Praga unde se află și sediul federației europene a avut loc ședința de Comitet Executiv și Adunarea Generală a European Minifootball Federation, prezidată de românul Răzvan Burleanu. Întâlnirea la care au participat toți președinții federațiilor de minifotbal din Europa a fost una foarte importantă prin prisma subiectelor aflate pe agendă, dar și a strategiei de dezvoltare a minifotbalului adoptată pentru următoarea perioadă.
Federația continentală a luat decizia continuării organizării anuale a proiectului campionatului european de minifotbal, miniEURO, țările care și-au depus candidatura găzduirii pentru 2013 fiind Germania, Croația, Turcia și Israel. O decizie finală va fi luată în luna ianuarie în baza proiectelor depuse de aceste țări, urmând ca în luna iulie a anului următor să se cunoască și țara care va găzdui competiția europeană pentru 2014, Grecia, Cehia, Kazahstan sau Anglia manifestându-și deja interesul în acest sens.
Cu ocazia acestei adunări generale Christoph Köechy, președintele Federației Germane de Minifotbal, a fost ales în unanimitate în Comitetul Executiv. Totodată în perioada următoare federația europeană va pune un accent deosebit pe organizarea activităților în cadrul comisiilor de specialitate, cum ar fi: legislativă, pentru arbitrii, de marketing, de dezvoltare strategică, media și PR, de organizare a competițiilor, de statistică, de IT sau cea de sănătate, securitate și mediu.
Tot în cadrul acestei întâlniri a fost votată și primirea Suediei în cadrul European Minifootball Federation, o federație care numără în acest moment peste 80.000 de jucători de minifotbal, Polonia, Serbia, Irlanda și Portugalia urmând să fie primite până la sfârșitul lunii martie când va avea loc următorul comitet executiv. Acestor țări li se vor alătura și cele trei țări baltice Letonia, Lituania și Estonia care se află într-un proces avansat de organizare și dezvoltare a minifotbalului la nivel național.
”Până la finalul lunii martie a anului următor vom atinge un număr de peste un milion de practicanți de minifotbal, iar până la jumătatea anului 2013 ne dorim un număr de peste 30 de țări în acest proiect european destinat exclusiv jucătorilor amatori.”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România, dar și al European Minifootball Federation.
 
 

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy