Take a fresh look at your lifestyle.

Marele nostru campion Leonard Doroftei implineste astazi 43 de ani. La multi ani, Dorule!

Astazi, 10 aprilie 2013, marele campion la box, Leonard Doroftei implineste frumoasa varsta de 43 de ani. Doru, unul dintre cei mai iubiti sportivi ai tarii,  a carui carisma nu s-a pierdut in timp, este acum presedintele Federatiei de Box. Pentru intraga cariera dar, mai ales, pentru momentele de mandrie romaneasca pe care ni le-a adus pe parcursul minutelor de lupta profesionista ii multumim si ii uram din tot sufletul un sincer si calduros LA MULTI ANI!

Poate ca acum, sub bagheta lui de presedinte al Federatiei de Box, acest sport riguros va scoate alti campioni de talie lui Doroftei. Asteptam rezultatele muncii sale si suntem convinsi ca la cat de profesionist este, boxul romanesc ne va face mandri din nou, in cel mai scurt timp. Mult succes!

Leonard Dorin Doroftei este cel mai mare pugilist roman, campion mondial WBA la categoria semi-usoara (61,9 kg) intre 5 ianuarie 2002 si 24 octombrie 2003.

Nascut la Ploiesti, Leonard a inceput sa practice boxul la varsta de 14 ani la clubul Prahova Ploiesti. Intre 1986 si 1988 a cucerit in fiecare an titlul national la juniori. Mai tarziu a obtinut cinci titluri nationale la seniori in 1992, 1993, 1994, 1996 si 1997. A castigat medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona in 1992 si la Atlanta in 1996. De asemenea, a fost campion mondial in 1995 si campion european in 1996 si 1997. Palmaresul sau la amatori este de 239 de victorii si 15 infrangeri.

In 1997 Doroftei a devenit boxer profesionist facand un contract cu clubul canadian Interbox. Pe 5 ianuarie 2002 a cucerit titlul de campion mondial profesionist la categoria semi-usoara a versiunii WBA, invingandu-l la puncte pe argentinianul Raul Horacio Balbi. Pe 31 mai, la Bucuresti, Doroftei a luptat din nou impotriva lui Balbi si de data aceasta romanul s-a impus in mod clar.

Pe 24 octombrie 2003, Doroftei urma sa dispute un meci impotriva panamezului Miguel Callist. Meciul a fost anulat insa dupa ce romanul a depasit greutatea categoriei sale la cantarul oficial. Doroftei a pierdut astfel titlul de campion mondial WBA.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy