Take a fresh look at your lifestyle.

Mamica lui George Stanciu plateste o chirie preferentiala la Hale? Ei, as, baietasul ei e cel mai corect

Chiria spatiilor comerciale gestionate de SC Hale si Piete SA este o problema grea. Modul in care se aplica tarifele este aleator si tine de interpretarea celui care conduce firma si de doua Hotarari de Consiliu Local pe care Emanuel Ilie mi le-a invocat intr-un raspuns la o solicitare conform legii 544/2001. Una dintre ele n-are nicio legatura cu tarifele practicate ci cu taxele si impozitele locale( HCL 191/2008) ca dovada ca aceste tarife sunt aplicate dupa ureche. Iar cea de-a doua( HCL 221/2012) stabileste clar de la ce sume sa porneasca licitatiile si suna cam asa:
1.4 Tariful minim stabilit pentru inceperea licitatiei spatiului comercial, pus la dispozitie de catre SC “Hale si Piete” Sa este de 27 lei/mp/luna(fara TVA) pentru zona IA(Piata Centrala), 25 de lei/mp/luna(fara TVA) pentru zona IB( Piata Nord si Piata Vest) si 20 de lei/mp/luna (fara TVA) pentru zona II( celelalte piete din municipiul Ploiesti)
Cam asa stau lucrurile cand vine vorba de stabilirea unei chirii pentru vreun spatiu comecial gestionat de Emanuel Ilie, in calitatea sa de director al SC Hale si Piete SA Ploiesti.
Pentru ca nu puteam sa luam alt etalon de referinta decat pe SC Elena SRL, firma a carei patroana este mama mai vechii noastre cunostinte, saracul Mardare, alias George Stanciu care a cerut rezilierea contractului de publicitate cu Incomodph.ro, am descoperit niste “banalitati”. Pe care ne-am gandit sa vi le spunem si voua.
SC Elena SRL are inchiriate doua spatii de catre Emanuel Ilie, dupa cum se poate vedea si in facsimil. Adica un depozit situat sub Imobilul Hale Centrale, in suprafata de 22,30 mp pentru care se incaseaza 11,69 lei/ mp/luna fara TVA  si un spatiu comercial situat in exteriorul Imobilului Hale Centrale cu o suprafata de 37,33 mp la un tarif de 47,83 lei/mp/luna la care se adauga TVA.
Dupa cum vedeti un spatiu e sub pret, altul e peste cei 27 lei/mp/luna fara TVA cum spune HCL 221/2012, dar este o smecherie ca s-o scoata la vopsea exact la pretul stabilit de HCL, pentru zona IA( Piata Centrala). Daca scazi din pretul minim stablit pentru pornirea licitatiei, adica 27 de lei pretul stabilit la 11,69 lei pentru depozit, iti da o diferenta de 15,31 lei care, la randul ei, scazuta din 47,83 lei, apropie pretul chiriei spatiului unde vinde doamna Elena carnea( vezi foto). Astfel, ne ducem spre un pret foarte apropiat de cel stabilit de HCL. Adica de la 27 de lei pana la 32,46 nu e mare diferenta, iar pretul stabilit pentru cele doua spatii este foarte scazut, comparativ cu ceilalti comercianti.
Copia noastra (in)fidela si philipineza scria cu catva timp in urma ca firma Intercom T&T plateste o chirie derizorie. Cautand pe respectivul site pentru a va arata unde scrie acest lucru, am constatat ca materialul a fost sters. Hm, interesant!
Indiferent care ar fi motivul stergerii acelei postari, trebuie spus ca firma mentionata plateste o chirie chiar mare, de 70 lei/mp/luna, adica aproape dublu fata de cat plateste mamica lui George Stanciu.
Desi raspunsul pe care il vedeti in poza este unul adevarat, el se adreseaza altcuiva, este nesemnat, nestampilat si nedatat. Mai multa vigilenta nu ar strica domnule Emanuel Ilie!
Vezi raspunsul SC Hale si Piete SA:

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy