Take a fresh look at your lifestyle.

Practici abuzive//Laura Moagher, ca un veritabil director de banca pentru adoptiile de caini

In urma sesizarilor unor iubitori de animale am luat legatura cu Laura Moagher, director al Parcului Constantin Stere si implicit al Adapostului de caini de  la Bucov. Am fost interesati sa aflam de ce se solicita actul de proprietate al casei, adeverinta de salariu si alte acte celor care vor sa adopte caini, de ce este interzis accesul reprezentantilor Ong-urilor in incinta Adapostului si daca in ultimele doua saptamani s-au eutanasiat caini si cati.

Sa le luam punctual:

  1. La baza solicitarii actelor pentru adoptii si, probabil, a lungimii parului din nasul adoptatorului sta, spune doamna Mogher, o dispoztie “din primarie” si o HCL de Consiliu Local
  2. Accesul reprezentantilor iubitorilor de animale din ONG-uri este interzis pentru ca se asteapta o alta HCL care sa le dea voie. Asta in conditiile in care exista un parteneriat intre Parcul Constantin Stere(Adapostul Bucov) si ONG-uri semnat chiar de doamna Moagher in urma cu o luna
  3. NU au fost eutanasiati caini, spune doamna Moagher, iar masina de la Protan prezenta in incinta Adapostului Bucov zilele trecute a ridicat 200 de kg caini morti de moarte naturala si 400 de kg hrana stricata.

Acestea au fost raspunsurile Laurei Moagher pe care le credem departe de adevar, ceea ce o pune intr-o lumina proasta pe doamna director. In ceea ce priveste “dispozitia din primarie” sau HCL care reglementeaza, vezi Doamne, adoptia dupa principii bancare, am verificat si nu exista nicio HCL de asemenea natura. “Dipozitia din primarie” poate fi doar in mintea doamnei Moagher sau chiar sa existe, dar sa ne-o puna si noua la dispozitie.

Parteneriatul aflat in vigoare permite ongistilor sa practice voluntariatul, iar raspunsul directoarei este nejustificat, avand in vedere ca vorbim despre un contract de voluntariat aflat pe rol.

In ceea ce priveste eutanasierea, citam mai jos un punct de vedere al unei iubitoare de animale:

“Am intrebat-o pe doamna director de ce se aduna foarte multi caini, de ce se fac capturari haotice si domnia sa a recunoscut ca nu are capacitate de cazare. A spus ca e o capcitate de 700 de locuri, iar la vreme respectiva avea o mie de caini capturati. Mi-a mai spus ca intr-un din zile au fost capturate o suta de caini pe zi. Nu stiu daca au fost eutanasiati, dar stiu ca foarte multe perosane care au venit sa isi caute cainii nu si i-au gasit. Spre exemplu, pe 11 septembrie au capturat din  Malu Rosu 10 caini, au fost multe persoane pentru a-I recupera si cainii nu au fost gasiti in Adapost. Au explicat lipsa lor prin faptul ca au fugit prin fortarea unui tarc”, ne-a spus Elena Badicu, presedinte  asociatia “Prieteni fara grai”.

Sa fie foarte clar, cainii nu au ce cauta pe strada. In schimb, cei care au inceput sa eutanasieze invocand o lege care nu exista, sunt pasibili de pedepse penale. Problema este cum stapanesti acest fenomen chiar si dupa ce au disparut toti cainii de pe strada?

Pentru ca indolenta celor care au caini in curti si ii lasa sa se imperecheze haotic, in loc sa-I sterilizeze, vor mai produce alte exemplare care vor fi abandonate pe strazi.

Primarul Badescu si consilierii locali au pe masa proiectul propus de ADOR, care va crea un cadru legal pe viitor, pentru ca sa nu mai fie caini pe strazi. Aceasta practica de acum cu strangerea si eutanasierea este doar un praf in ochi, o mizerie ascunsa sub pres, in lipsa unei judecati de perspectiva.

Cerem primarului Iulian Badescu si consilierilor locali sa adopte proiectul propus de ADOR( vezi AICI) si sa mai lase cumpararea imobilelor sau plasarea serviciului de ridicare masini unor aomeni de afaceri precum Adrian Nistoriu. Sunt probleme mai importante decat sa umple buzunarele oamenilor de afaceri la care este dator din campania electorala.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy