Take a fresh look at your lifestyle.

Lansare de carte- “Enciclopedia sportului ploiestean”, scrisa de Constantin Neagu

Ieri, la Camera de Comert si Industrie Prahova a avut loc lansarea cartii domnului Constantin Neagu, carte intitulata “Enciclopedia sportului ploiestean”. Venerabilul Constantin Neagu, dupa o munca de cateva zeci de ani a asamblat toate informatiile pe care le-a cules in timp, pe parcursul a circa 600 de pagini. Este prima lucrare de acest gen si este o capodopera inchinata sportului ploiestean, cluburilor, asociatiilor, sportivilor care si-au desfasurat activitatea in ultima suta de an, in municipiul nostru.

“Enciclopedia sportului ploiestean” a fost editata de Societatea Culturala Mileniul III si, in cativa ani, se spera tiparirea celei de-a doua editii. Trebuie spus ca la sala Europa a Camerei de Comert si Industrie au participat circa 50 de persoane, din toate categoriile de varsta, majoritatea oameni de sport, incantati de aceasta carte in care, unii dintre ei se regasesc. Un moment interesant a fost atunci cand profesorul de romana al domnului Constantin Neagu ajuns acum la 83 de ani, respectiv cetateanul de onoare al municipiului Ploiesti, Constantin Enciu, ajuns si el la 96 de ani, a tinut un discurs aducandu-si aminte de intamplari petrecute alaturi de autorul cartii si nu numai. A mai luat cuvantul si viceprimarul Raul Petrescu, care a laudat, la randul sau, lucrarea domnului Neagu.

“Radacinile sportului in Ploiesti apar prin anul 1862. Lucrarea isi propune prezentarea unei opinii de ordin stiintific si practic despre sport”, a spus Constantin Neagu in cadrul alocutiunii sale despre cartea pentru care a muncit atat de mult timp.

Cartea se vrea a fi, pe langa o lucrare de amploare in domeniul sportiv, un imbold pentru tineri sa lase tabletele si facebook-ul de-o parte si sa faca exercitii fizice, pentru a fi mai sanatosi. Sunt curpinse in “Enciclopedia sportului ploiestean” toate sporturile care au fost practicate in Ploiesti, respectiv atletism, badminton, baschet, box, calarie, ciclism, fotbal, gimnastica, handbal, karate traditional, popice, rugby, scrima, tir, turism sau volei. Nu lipsesc din paginile ei campioni precum Leonard Doroftei( box), Tamara Costache(inot), Mirela Dulgheru(atletism) ori jucatori ai marii echipe de fotbal a anilor de glorie, in frunte cu Mircea Dridea. De asemenea, dupa o munca titanica, sunt scoase la iveala toate asociatiile sportive, cluburile, societatile si organizatiile sportive care au activat pe teritoriul municipiului Ploiesti.

Felicitari pentru minunata enciclopedie a sportului ploiestean, practic un elgiu adus sportului si sportivilor din toate disciplinele care si-au gasit locul in urbea noastra. Multumim, domnule Constantin Neagu si asteptam cea de-a doua editie!

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy