Take a fresh look at your lifestyle.

Interviu// George Botez, despre marca Petrolul: “Singura posibilitate de rezolvare a problemei, in mod corect, este dialogul. O vom scoate la capat pana la urma”

Ieri, consilierul local PSD George Botez a motivat de ce el si colegii sai nu au venit la sedinta de Consiliu Local de indata de sambata 20 august, in care s-a dorit aprobarea proiectului de HCL cu privire la atribuirea marcii FC Petrolul Ploiesti catre Asociatia Petrolul 52. Temerile exprimate de Botez sunt justificate, iar Incomodph.ro spune ca e foarte bine ca nu a fost aprobata acea hotarare, pentru ca era clar in detrimentul suporterilor, fiind acordata pe un singur an.

M-a interesat daca exista deschidere si din partea PSD catre varianta Univeristatea Cluj, iar ce am aflat m-a bucurat. Va invit sa cititi acest intervium, sa primiti raza de speranta pe care v-o oferim si sa decideti in consecinta pentru binele acestui mare  simbol prahovean, care se numeste Petrolul Ploiesti.

Reporter: Ati declarat, in conferinta de presa pe care ati organizat-o ieri, ca membri grupului PSD au efectuat numeroase apeluri la 112. Care au fost motivele acestor apeluri?

George Botez: In timpul sedintei de consiliu de vineri s-a intamplat un lucru periculos. Pentru ca si-au sustinut punctul de vedere, colegii mei consilieri social-democrati au fost injurati si amenintati de cativa din cei aflati in sala, fara ca nimeni sa intervina. Au fost adresate injurii grele si amenintari de genul “daca nu votati va rupem scaunele pe spate” si “va dam foc, nu iesiti vii de aici “.! Exista inregistrari cu aceste incidente. Grupul de presiune aflat in sala a fost organizat si orchestrat de primarul Dobre care i-a trimis pe acestia la o “instruire” cu activul superior al PDL-ului la terasa restaurantului Orizont. Exista martori oculari in acest sens care au vazut si un senator PDL acolo. Mai regretabil este ca in sala nu era nicio forta de ordine capabila sa tina piept acestui grup de presiune. Cand viceprimarul Cristian Ganea si-a expus civilizat punctul de vedere a fost injurat si huiduit, fapt care l-a determinat sa paraseasca sala pentru ca ulterior sa aiba probleme grave de sanatate. Toti colegii mei s-au simtit amenintati la propriu si putin a lipsit ca situatia sa devina si mai grava. In acest context a fost sunat numarul de urgenta 112, de mai multe ori. Rezultatul ? Nicio forta de ordine nu s-a prezentat. Iar adjunctul Politiei Locale, Vaida, statea tupilat in sala ascuzandu-se sub sapca ca un viteaz ce este. Daca era vreo batrana cu 5 oua in piata, precis o executa si se propunea la medalie si prima ! Asta este Romania de azi, aici s-a ajuns !

Rep: Motivele acestor apeluri au stat la baza deciziei de a nu particpa a doua zi la sedinta de indata care a avut ca tema acordarea marcii catre Asociatia Petrolul 52 sau nelegalitatea proiectului de Hotarare de Consilu Local?

G.B: Dupa cum stiti, in partea a doua a sedintei de vineri, departamentele economic sI juridic au refuzat sa acorde vizele pe proiectul fantasmagoric al primarului Dobre. Colegii din consiliu nici macar nu au vazut proiectul care trebuia votat ! Nu exista fizic ! Din acest motiv nu s-a putut vota. Pai, cum ? Chemi consilierii la sedinta extraordinara si nu le arati nici macar proiectul de hotarare ? Eu, unul, nu am mai auzit asa ceva, sa votezi in orb. A doua zi situatia era identica. Era clar ca nu se va putea vota proiectul si ca prezenta acolo era pur formala. In disperarea lui, Dobre era in stare sa convoace sedinte din ora in ora pentru a arata suporterilor ca el vrea sa rezolve problema, asa cum le-a promis in campanie. Dar suporterii s-au prins ca sunt dusi cu zaharelul si i-au intors foaia primarului, intelegand ca sunt manipulati. Si cum trebuia sa existe un vinovat de serviciu el s-a numit, in acea zi, PSD, indicat de cine ? De Dobre !  Ca sa va dati seama cate minciuni s-au spus atunci, va explic un lucru. Pentru a fundamenta legal sedinta extraordinara si cea “ de indata”, Dobre a pretins ca exista urgenta deoarece sambata trebuia ca echipa de fotbal sa se inscrie in campionat cu noua denumire. Acest lucru era imposibil deoarece hotararile de consiliu local devin executorii dupa 5 zile de la aprobare, in acest termen putand fi atacate de prefectura sau chiar invalidate. Dobre stia ca tot acest circ se va termina prost, dar a preferat sa isi umileasca “colegii” din consiliu pe care i-a expus la pericole mari. A fost o incercare de manipulare vecina cu inconstienta !

Rep:  Ce presupune intrarea in legalitate a Asociatiei Petrolul 52, la care ati facut referire la conferinta de presa?

G.B: La aceasta ora, Asociatia Petrolul 52 este incompleta ca structura. Am fost informat ca 3 din cei 5 membri ai comitetului de conducere au trecut in nefiinta astfel incat, din punct de vedere legal trebuie ca asociatia sa isi modifice actele, cooptand noi membri si numind un nou consiliu director care sa lucreze valabil. Nu stiu daca s-a rezolvat aceasta problema.

R: Ce presupune obtinerea statutului de utilitate publica de catre aceasta asociatie in acceptiunea dumneavoastra si a legii si cat dureaza?

G.B: Statutul de utilitate publica presupune recunoasterea de catre autoritati a faptului ca anumite organizatii se disting de celelalte prin gama de interese pe care le promoveaza si de servicii pe care le presteaza pentru comunitate cat si disponibilitatea autoritatilor de a acorda acestor organizatii anumite facilitati, stabilite prin lege, de care se pot bucura doar organizatiile de utilitate publica, in chip preferential. Acest statut se acorda prin hotarare a Guvernului, pe baza avizului Secretariatului General. Nu pot estima durata, probabil cateva luni. Depinde de cat de repede se misca reprezentantii asociatiei.

Rep: Considerati ca muncipalitatea ploiesteana poate prelua modelul U CLuj prin care sa se constituie intr-o asociatie sportiva similara, intre primaria Ploiesti si Asociatia Petrolul 52 pe aceleasi principii legale?

G.B: Este o varianta dar nu este agreeata de o parte dintre suporteri deoarece ei doresc ca primaria sa nu se implice in proiectul care ar trebui sa fie exclusiv al lor. Nu inteleg de ce se gandeste asa, dar este o realitate ca ne confruntam cu o astfel de opinie. Probabil ca aceste idei cristalizate in randul unor suporteri sunt si ele rodul manipularii acestora. Avem o scoala de manipulare extraordinara in Ploiesti. Sa va dau un exemplu : s-a afirmat in randul unora dintre cei prezenti in sala ca eu ma intorsesem din concediu cu 2 zile inainte de sedinta si ca fusesem vazut pe aeroport, intorcandu-ma din Italia. In realitate eram in Budapesta, in concediu, cu familia, cu autoturismul. Cum vi se pare ?!

Rep: Considerati ca varianta U Cluj este in deplina legalitate si poate fi aplicata si la Ploiesti prin aprobarea transmiterii dreptului de folosinta exclusiva, totala si perpetua, cu titlu gratuita a marcii FC Petrolul Ploiesti asocierii la care am facut referire anterior?

G.B: Este una dintre variantele legale si se poate discuta pe ea. Orice varianta aleasa trebuie sa asigure echipei, in deplina legalitate, accesul la fonduri, la baze sportive, la beneficiile posibil de valorificat ca echipa a municipalitatii si a suporterilor, in acelasi timp. Insa trebuie facut un proiect serios, cu criterii de performanta, cu surse de finantare asigurate. In caz contrar este doar un experiment social in care un grup incearca sa isi impuna punctul de vedere fara sa faca dovada competentei manageriale si a posibilitatii de a reusi. Spiritul Petrolului este magnific, dar o echipa de fotbal traieste pe bani. Pe bani multi, chiar. Iar suporterii nu au posibilitatile financiare sa tina o astfel de echipa. Petrolul trebuie sa revina sus, sa faca performanta. E greu, dar este frumos sa construiesti.

Rep: Care este apelul dumneavoastra catre suporteri pentru ca sa putem relua discutiile?

G.B: Singura posibilitate de rezolvare a problemei, in mod corect, este dialogul. Acest dialog trebuie sa fie civilizat si la cote decente. Fac un apel la suporteri sa nu se mai lase manipulati de grupuri politice cu interese electorale. Desi sustin Petrolul de 45 de ani, cu mine, pana acum, nu a discutat nimeni pe marginea vreunui proiect. Sunt petrolist de cand ma stiu. Poate nu am mers cu echipa asa cum au facut-o altii, dar mereu am trait galben-albastru. Suntem impreuna pe acest drum si trebuie sa gasim solutia inteleapta. Eu am un mare defect, atat ca avocat cat si in politica : nu spun oamenilor ce vor sa auda ci ceea ce cred eu ca trebuie facut. Si asta dupa ce verific ce ar trebui facut, legal si omeneste. Asa sunt eu ! Si asa ma umplu de “prieteni”. Altii procedeaza exact invers, mint de rup pamantul pentru ca apoi sa-I deceptioneze pe cei care-i cred. O vom scoate la capat pana la urma. Stiu si simt asta.

 Cei care nu au vazut emisiunea Momentul Adevarului, de la VPTV, pe care am realizat-o marti 22 august, cu tema Petrolul, in care am prezentat cum a fost pusa in practica solutia de la Cluj, o pot vedea dand click pe acest link:
http://www.vptv.ro/emisiunea-momentul-adevarului-23-august-2016-invitati-cristi-vlad-si-gheorghe-popa/ 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy