Take a fresh look at your lifestyle.

In atentia primarului// Parcul Pionerilor din Cina a ajuns pe mana presedintelui FRF, Razvan Burleanu. Cetatenii cer anulararea concesiunii

Spre rusinea mea, de-abia astazi am aflat unde este situat terenul pe care presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, l-a concesionat de la primaria Ploiesti si despre care Gazeta Sporturilor a scris, recent, ca ar fi fost o licitatie ordinara la careau participat trei firme, una a lui Burleanu, una a fratelui sau si una a tatalui sau. „Firesc” a castigat Razvan Burleanu. Pentru ca este vorba despre Parcul Pionerilor de la Cina, o zona destinata, de ani de zile, relaxarii, atat a tinerilor cat si a batranilor, o zona publica, Incomodph.ro spune ca primarul Iulian Badescu se face vinovat de sfidarea populatiei din cartierul Nord. Nu am cautat sa vedem daca este si un aspect penal, la o licitatie care pare a fi trunchiata, dar indiferenta fata de cetatean a primarului, este evidenta. In incinta acelui parc se afla o superba Biserica. Ce vor face enoriasi, de-acum incolo, langa noul edificiu al lui Burleanu, unde se va bate mingea toata ziua, iat linistea lacasului sfant va fi bulversata de zgomote si inuraturi, ne va putea spune Iulian Badescu? Probabil ca nu! In perioada urmatoare vom incerca sa identificam solutii la demersul cetatenilor din zona care, din pacate, a ajuns destul de tarziu la noi. Dar cine stie, poate gasim o solutie, desi HCL-urile nu mai pot fi atacate in contencios. Va invit sa cititi ce au scris cei nemultumiti, de care primarul, probabil, nici nu a vrut sa auda:

Fără să ne anunțe sau să ne ceară în vreun fel părerea, Consiliul Local și Primăria Municipiului Ploiești au hotărât concesionarea a 5.200 de mp din Parcul Pionierilor.
 
Terenul plan, acoperit cu asfalt și dotat cu două porți de fotbal, precum și cel alăturat, de tenis, împreună cu suprafețele verzi care le înconjoară au fost atribuite, în luna iulie a.c., unei firme din Bacău, în vederea amenajării unui complex sportiv privat.
 
Tot fără să ne anunțe, o lună mai târziu, în august a.c., Consiliul Local a aprobat un Plan Urbanistic Zonal prin care a fost definită, în detalii tehnice, întreaga transformare pe care o va suferi terenul astfel concesionat.
 
Începând materializarea acestui proiect, marți, 12 noiembrie, Primăria a doborât nouă arbori din parc: trei stejari, un plop și cinci tuia, nici unul dintre aceștia nefiind, în prealabil, marcat. Stejarii aveau trunchiul cu diametrul de până la 80 de cm și erau printre cei mai vechi și mai robuști copaci din întregul fond vegetal de care beneficiază cartierul nostru.  
 
După analizarea documentației care a stat la baza concesionării celor 5.200 de mp din parc, precum și a documentației care a stat la baza aprobării Planului Urbanistic Zonal, credem că avem de a face cu un abuz.
 
Acesta este motivul pentru care considerăm oportun să atacăm în justiție cele două hotărâri ale Consiliul Local Ploiești care au dus la situația de față. Este vorba de HCL nr. 166 /2013, prin care s-a hotărât concesionarea terenului de 5.200 de mp, și de HCL nr. 327 /2013, prin care s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal.
 
Dacă nu vom reacționa acum – urmând un scenariu patentat în multe alte locuri din țară – peste câțiva ani, acest teren ar putea fi valorificat pe piața imobiliară, dobândind acea destinație pe care noii lui administratori și, ulterior, proprietari vor dori să i-o dea: cartier de blocuri, hotel, clădiri de birouri, supermarket etc.
 
Dacă nu vom reacționa acum, șansele unei viitoare acțiuni în justiție vor dispărea.
 
Din cauza evoluției pe care Parcul Pionierilor o va căpăta, ni se vor împuțina nu doar vegetația și spațiul de relaxare. Paralel cu acestea, va descrește și gradul de confort pe care cartierul nostru îl oferă și, în aceeași măsură, valoarea de piață a apartamentelor în care locuim.
 
Pentru a vă putea face o părere independentă despre cele două hotărâri ale Consiliului Local pe care intenționăm să le atacăm în instanță, le puteți consulta, pe site-ul Primăriei Ploiești, www.ploiesti.ro, sau ni le puteți cere, în format electronic, scriindu-ne la adresa salvatiparculpionierilor@yahoo.com.
 
Toți cei care doresc să ne ajute și au pregătire în domeniile juridic (drept penal, drept civil, drept administrativ), urbanistic, arhitectural și ecologic sunt bineveniți.
 
Studiind cele două hotărâri ale Consiliului Local Ploiești prin care se încearcă remodelarea cartierului nostru și citind despre rezolvarea unor cazuri similare din țară, suntem îndreptăți să sperăm că acțiunea noastră va avea succes.
 
Pentru a putea începe o acțiune judiciară împotriva celor două hotărâri ale Consiliului Local, în prealabil, este necesar ca președinții asociațiilor de proprietari riverane Parcului Pionierilor să strângă semnături de la fiecare locatar în parte. 
Cu cât vor fi mai multe asociații de proprietari care se vor alătura acestei acțiuni, cu atât vor crește șansele de reușită ale procesului pe care intenționăm să-l intentăm Primăriei și Consiliului Local Ploiești.
23 noiembrie 2013
 
Vă mulțumim!                                                                             
 
 
                                                                           

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy