Take a fresh look at your lifestyle.

Halep se menţine pe locul 2 în clasamentul WTA

Românca Simona Halep rămâne în continuare pe locul 2 în clasamentul WTA chiar dacă evoluţiile sale au fost slabe în ultima perioadă, iar săptămâna trecută nici măcar nu a jucat
Săptămâna trecută au avut loc trei turnee WTA, însă majoritatea jucătoarelor de top au preferat să meargă într-o mică vacanţă după US Open. Aşa s-a întâmplat şi cu românca Simona Halep care a venit acasă în România. În condiţiile în care majoritatea jucătoarelor de top au făcut pauză, clasamentul primelor 10 a rămas neschimbat. Astfel Simona Halep rămâne pe locul 2 cu 6160 puncte. E însă foarte departe de prima poziţie ocupată de americanca Serena Williams care după triumful de la US Open unde a fost mare favorită la casele de pariuri sportive online (vezi aici) a ajuns la 9430 puncte. Locul Simonei în clasamentul WTA e ameninţat serios de cehoaica Petra Kvitova care e pe locul 3 şi are 5926 puncte. Săptămâna aceasta nu se pune problema de o schimbare în top 3 deoarece dintre primele cinci jucătoare ale clasamentului WTA, doar poloneza Agnieszka Radwanska care ocupă locul 5 cu 5380 puncte va juca la turneul din Seul. E favorita numărul unu a acestui turneu pe care anul trecut l-a câştigat. Probabil acesta e principalul motiv al participării sale. Şi Simona Halep iniţial se spunea că va participa în această săptămână la turneul din Tokyo, dar după eliminarea de la US Open a anunţat că va reveni abia săptămâna viitoare la turneul din Wuhan.
În top 50 al clasamentului WTA nu mai există o altă româncă, însă în top 100 pe lângă Simona Halep mai sunt alte patru românce. Pe locul 53 cu 966 puncte se află Irina Camelia Begu care a urcat un loc faţă de săptămâna trecută. Apoi Monica Niculescu se menţine pe locul 60 cu 900 puncte. Pe locul 84 cu 674 puncte a ajuns Sorana Cîrstea, în timp ce Alexandra Dulgheru se află pe locul 99 cu 576 puncte. Alte românce să apară în top 100 în viitorul apropiat e greu deoarece Cristina Andreea Mitu e pe locul 165 cu 331 puncte, iar Alexandra Cadanţu care în urmă cu 3-4 luni era în top 100 a ajuns acum să ocupe locul 199 cu 274 puncte.
În această săptămână, Sorana şi Monica participă la turneul din Guangzhou, în timp ce Begu a fost deja eliminată în primul tur al turneului din Seul. În aceste condiţii probabil o să coboare câteva locuri în clasamentul WTA de săptămâna viitoare. Poate va obţine un rezultat mai bun în turneul de dublu din Coreea de Sud unde face pereche cu spaniola Lara Arruabarrena Vecino. În clasamentul WTA de dublu, Begu ocupă locul 74 cu 1129 puncte. Tot în aceeaşi zonă, locul 78, se află o altă româncp, Ioana Raluca Olaru cu 1078 puncte. Cea mai bine clasată româncă în acest clasament de dublu este Monica Niculescu, locul 39 cu 1940 puncte. Aceasta a început în forţă turneul de dublu din Guangzhou şi s-a calificat deja în sferturile de finală. E drept că nu joacă alături de partenera sa obişnuită, cehoaica Klara Koukalova, dar se pare că joacă bine şi împreună cu bulgăroaica Elitsa Kostova. În primul tur cele două au trecut fără probleme în două seturi de o pereche din China. 
Sursa foto: flickr Valentina Alemanno

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy