Take a fresh look at your lifestyle.

Gata, ajunge! ADOR a depus o petitie in care cere retragerea dreptul de viza CFPP al Nicoletei Craciunoiu pentru ca nu e temeinica delegarea primita

Am facut-o si p-asta, pentru ca nu mai rezistam la atata nesimtire care se ascunde in spatele unor refuzuri la viza Control Financiar Preventiv Propriu. Nu se mai poate sa asistam la refuzuri protejate de lege, lipsa solutiilor si blocajul pe care l-a creat aceasta doamna Nicoleta Craciunoiu cu de sine putere. Am depus astazi, la registratura primariei o adresa din partea Aliantei pentru Drepturile Omului din Romania, prin care solicitam retragerea dreptului de viza CFPP deoarce nu se respecta legislatia, respectiv se incalca prevederile art.11 din OG 119/1999, privind controlul financiar preventiv.

Un motiv intemeiat pentru intrarea in legalitate si retragerea vizei CFPP doamnei Craciunoiu Nicoleta, este acela ca domnia sa, ca director economic al Directiei Economice a primariei Ploiesti are mai multe atributii care ii revin in aceasta calitate, dupa cum reiese din HCL 129/2007, cea mai importanta fiind cea prevazuta la pct. 7, respectiv:

“7. Asigurã si rãspunde de respectarea legalitãtii privind întocmirea si valorificarea tuturor documentelor financiar contabile prezentate spre aprobare ordonatorului principal de credite”.

Asadar, avand in vedere aceste atributii ele se bat cap in cap cu prevederile art. 11, din OG 119/1999, care se refera la separarea atributiilor. Astfel, Nicoleta Craciunoiu nu se poate verifica pe ea insasi si sa isi refuze la plata un lucru care ii revine ca atributie sa-l efectueze.

Iata ce spune art. 11, din OG 119/1999:

“Separarea atribuţiilor

Art. 11

Persoana care exercită controlul financiar preventiv propriu nu trebuie să fie implicata, prin sarcinile de serviciu, în efectuarea operaţiunii supuse controlului financiar preventiv propriu.”.

Un alt motiv care ne-a intrigat de cand a inceput acest blocaj creat de refuzurile la viza CFPP ale Nicoletei Craciunoiu a fost faptul ca aceasta nu a justificat conform prevederilor OMFP 1139/2015, pentru completarea OMFP 923/2014 Anexa 1, intentia de refuz la plata. Sau, cel putin, nimeni nu a vazut ca refuzurile sale sa arate ca in textul de mai jos.

Va invit sa citi adresa depusa astazi la registratura primariei, in atentia Consiliului Local, a primarului si a viceprimarilor, de la care astept sa dea dovada de responsabilitate si sa rezolve aceasta problema, pentru ca este inadmisibil ce se intampla. Am convingerea ca argumentele pe care le-am invocat sunt solide, mai ales ca m-am consultat cu mai multi avocati, si dreptul de viza CFPP al Nicoletei Craciunoiu va trebui sa i se retraga.
Am aflat ca, intrev timp, Cezar Stoichiciu, directorul CSM Ploiesti a retras echipa de handbal din competitii invocand lipsa banilor pentru participarea la competitie. A ales cea mai usoara varianta, una in care renunta, in loc sa lupte asa cum au facut cele 8 fete in meciul cu echipa feroeza, desi nu mai aveau sperante. Cu atat mai mult se impune retragerea dreptului la viza CFPP, vazand consecintele refuzurilor sistematice ale Nicoletei Craciunoiu. In egala masura se impune demisia din functia de director al CSM Ploiesti a lui Cezar Stoichiciu, pentru partea lui de vina. Sa plateasca Nicoleta Craciunoiu amenzile pentru neparticipare…

OMFP 1139/2015, pentru completarea OMFP 923/2014

Anexa 1

               INTENŢIE DE REFUZ DE VIZĂ

  Ministerul Finanţelor Publice

  Direcţia generală de control financiar preventiv

  Controlor delegat……….

  Nr. ……../…………………..

 

       Domnului/Doamnei …………………………………..

          (numele şi funcţia ordonatorului de credite)

             (denumirea entităţii publice)

  În conformitate cu prevederile art. 13 alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 119/1999 privind controlul intern/managerial şi controlul financiar preventiv, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, vă aduc la cunoştinţă intenţia de refuz de viză de control financiar preventiv delegat pentru suma de ………… lei,

  la ………/(datele de identificare a operaţiunii prezentate la viză: denumirea operaţiunii; nr./dată; compartimentul emitent)…………………………………,

  deoarece nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru a fi efectuată,

după cum urmează: ………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

  (Se vor preciza actele normative şi condiţiile prevăzute de acestea care se consideră a fi nerespectate dacă s-ar efectua operaţiunea).

  Dacă apreciaţi că operaţiunea îndeplineşte condiţiile de legalitate, regularitate şi, după caz, de încadrare în limitele şi destinaţia creditelor bugetare şi/sau de angajament, vă rog să îmi transmiteţi, în scris, argumentele dumneavoastră în cel mai scurt timp posibil.

  Precizez că pentru intervalul de timp de la data comunicării prezentului document şi până la înregistrarea punctului dumneavoastră de vedere perioada de verificare a operaţiunii se suspendă, conform art. 14 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 119/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

                 Controlor delegat,

             …………………………….


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy