Take a fresh look at your lifestyle.

Focar de infecție cu E. coli în culturile americane de salată verde

Focarul de boala E. coli legat de salata verde a contaminat și Arizona și continua sa se extinda, dupa cum declară oficialii federali de sanatate.

„De la ultima actualizare din data de 13 aprilie 2018, încă 18 persoane au fost adăugate la această anchetă, aducând numărul total la 53”, au declarat într-un comunicat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din S.U.A.

Bolile au fost identificate ca fiind legate de o tulpină deosebit de virulentă de E. coli O157: H7. Cazurile au fost raportate acum în alte cinci state, aducând numărul total de state implicate la 16.

Desi nu au fost raportate decese, 31 de persoane din 48 de cazuri cu informatii disponibile (65 %) au fost spitalizati, dintre care cinci au dezvoltat un tip de insuficienta renala numita sindrom hemolitic uremic, au raportat autoritățile.

Aceasta este o rata mai mare de spitalizare decat de obicei pentru infectii E. coli O157: H7, care este, in mod normal, in jur de 30 %.

Bolile includ 12 cazuri în Pennsylvania, 10 cazuri în Idaho, șapte cazuri în New Jersey, șase cazuri în Montana, trei cazuri în Arizona, două cazuri în Connecticut, Michigan, New York și Ohio și câte un caz în Alaska, California, Illinois, Louisiana, Missouri, Virginia și Washington.

Sfatul agenției? „Oamenii care au servit la domiciliu salata verde tocată, cum ar fi salatele și amestecurile de salate care conțin salată romană tocată, nu ar trebui să o mănânce și ar trebui să o arunce, chiar dacă o parte din ea a fost mâncată și nimeni nu sa îmbolnăvit”.

Și CDC a adăugat că restaurantele ar trebui să evite cumpărarea și servirea de salată romaină din regiunea Yuma, Arizona.

Autoritățile au subliniat că boala E. coli poate fi foarte gravă, chiar mortală.

De obicei, boala se situează în „o medie de trei până la patru zile după înghițirea germenului. Majoritatea oamenilor au diaree (adesea sângeroasă), crampe severe de stomac și vărsături”, potrivit specialiștilor.

Pentru cele mai multe, recuperarea va avea loc într-o săptămână, dar cazurile mai severe durează mai mult.

Nu știm dacă în supermarketurile din România se comercializează astfel de salată verde americană, dar ar fi bine să fim atenți înainte de a achiziționa acest produs.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy