Oricat de binevoitor as vrea sa fiu cu primarul Iulian badescu, domnia sa nu ma lasa sa fiu asa. Ieri, pentru ca promisesem prietenilor mei de pe Facebook am ales sa fac o tura, pe jos, de la Piata Mihai Viteazu’ pana la Catedrala. Mi-am pus ghetele si am pornit la drum pentru ca prietenii mei spuneau ca sunt nemultumiti de modul in care Rosal intelege sa curete strazile de zapada. Era intre orele 19.00 si 20.00.
Trebuie sa spun ca pe trotuare a trebuit sa imi croiesc anevoios drum catre Catedrala, dar asta cred ca tine de serviciile Societatii de Gospodarire Urbana Ploiesti si, dupa cum vedeti in poze, pe alocuri era facuta partie, probabil de oamenii care trecusera prin zona in cursul zilei.
Trotuarele ca trotuarele, si ele sunt tot domeniu public si trebuie curatate, unele de catre cetateni( cum face apel municipalitatea in scopul de a transfera responsabilitatea) altele de SGU, ca administrator al lor. Cel mai dureros pentru noi este modul in care Rosal intelege, an de an, sa curete soselele, sa intervina cu rapiditatea melcului si, apoi, sa ceara o caruta de bani de la primarie.
Atragem atentia ca solicitam sa fie facute publice facturile catre Rosal, precum si justificarea consumului si manoperei. Modul in care se prezinta primaria prin intermediul comunicatelor de presa este unul remarcabil, minsa pe teren lucrurile stau altfel decat in birou(vezi mai jos comunicatul).
Din pacate, Rosal dezamageste din nou, firma este luata prin surprindere an de an, iar banii contribuabililor ajung in buzunarele lor chiar daca freaca menta, asa cum au facut si de data asta. A plati Rosal acum, dupa ce este evident ca pe strazi, in prima zi de ninsoare nu a intervenit asa cum trebuia este o mare greseala, pentru care cei care fac platile, fara o evaluare exacta, ar trebui sa raspunda.
Ne punem intrebarea ce inseamna in alte tari o deszapezire eficienta, pentru ca la noi totul este lasat la voia naturii. Dupa 24 de ore de ninsoare, pe jos era inca polei, strazile erau curatate de masinile care trecusera pe ele, iar solutia antiderapanta lipsea, cel putin pe artera principala pe care eu am vizitat-o, pentru a ma edifica.
Cerem inca o data REZILIEREA CONTRACTULUI DINTRE PRIMARIA PLOIESTI SI ROSAL si sanctionarea drastica a acestei firme care isi bate joc de cetatenii Ploiestiului, cetateni din ai carui bani traieste de ani de zile. Este intolerabil modul in care Rosal intelege sa deszapezeasca in fiecare an, pe principiul “las-o ma ca merge-asa”, iar primarul, oricine ar fi el sa taca si sa ii bage bani in cont, fara o evaluare comparativa cu orice oras occidental.
Intrebarea mea ar fi: De ce se mai intalnesc atatea institutii, daca rezultatul e nesatisfacator?
Iata si comunicatul primariei trimis astazi:
Comandamentul de deszăpezire al municipiului Ploiesti, coordonat de domnul primar Iulian Badescu s-a intrunit astazi la ora 11.30 la sediul primariei.
Au fost prezenţi la comandament viceprimarul Iulian Teodorescu, seful comandamentului de deszăpezire, comandantul Politiei Municipiului Ploiesti – comisar sef Cristian Manea, directorii instituţiilor subordinate Consiliului Local – RASP, SGU, SC TCE SA, Politia Locala.
La aceasta ora se intervine conform procedurii legale si a programului aprobat pe Urgenta I – arterele principale, poduri, pante, intersectii, spitale, scoli, dar si pe legaturile cu strazile secundare din Urgenta II. Utilajele mici cu lama si frezele intervin pentru degajarea trotuarelor.
170 de lucratori ai SGU si Rosal degajeaza cu lopata trecerile de pieton si statiile pentru transportul in comun, dar si aleile din cimitire. De asemenea, lucratorii Sc Hale si Piete degajeaza zapada de pe trotuarele din jurul pietelor agroalimentare.
Conducerea municipiului Ploiesti a solicitat companiilor Coca Cola, BAT, Bergenbier, Aquila sa-si planifice activitatea logistica astfel incat sa nu puna in pericol traficul din zonele adiacente fabricilor – tirurile care vin in zona vor fi directionate sa parcheze in afara municipiului Ploiesti sau in incinta unitatilor respective conform reglementarilor in vigoare.
Municipalitatea face apel la ploiestenii sa fie atenti unde îşi parcheaza masinile, pentru a nu impiedica accesul utilajelor de deszapezire. In cadrul comandamentului reprezentantii SGU au fost abilitaţi să ridice maşinile care obstrucţionează operatiunile de deszăpezăre.
Totodată, facem apel la persoanele fizice si la agenţii economici ce îşi desfăşoară activitatea în zone aglomerate, cu un trafic pietonal intens, sa cureţe zăpada din faţa sediilor, a magazinelor şi a locuinţelor. Pentru a veni în sprijinul asociaţiilor de proprietari operatorul de salubritate a pus la dispoziţia acestora saci cu material antiderapant. Până în momentul de faţă societatea Rosal a distribuit 1000 de saci cu material antiderapant. Obligaţia de a indeparta zăpada este prevăzută în HCL nr. 228/2006 pentru aprobarea regulamentului privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea Municipiului Ploiesti. Astfel, sanctiunile aplicate de Politia Locala Ploiesti sunt cuprinse intre 500 si 1500 de lei pentru persoanele fizice si intre 1000 si 2500 de lei pentru persoanele juridice.