Take a fresh look at your lifestyle.

Exclusiv// Un bolnav cu dementa aruncat de la o sectie la alta la Spitalul Judetean, desi apartinatoarea plangea

Frustrarea care strabate societatea romaneasca la toate nivelurile ei isi produce efectele zilnic. Pornim de la nemultumirile salariale ale cadrelor medicale pentru a le gasi o scuza fata de comportamentul lipsit de empatie manifestat fata de o persoana de 93 de ani cu dementa si rudele acesteia disperate ca nu primesc asistenta medicala solicitata. Incerc sa fiu elegant si sa gasesc scuze, desi domeniul medical implica, in primul rand, empatie fata de bolnavul cu care cadrele medicale interactioneaza, care le le cerere sprijinul. In urma cu doua zile, la Sectia Psihiatrie a Spitalului Buna Vestire, fosta Maternitate, pe tura dnei doctor Vuta Ruxandra Elena, conform celor spuse de cei implicati, au avut loc discutii cu apartinatorii batranului de 93 de ani despre care vorbeam. pe numele sau Nastasia Tudor. Fiica acestuia, Edulescu Ecaterina, impreuna cu fiul ei Adrian au venit la acest spital pentru a solicita ajutorul. Adica au venit in fata doamnei doctor sa solicite ceva normal, in conditiile in care bietul om se confrunta cu probleme majore de sanatate si fusese mutat de la Spitalul judetean la sectia de Psihiatrie, iar de aici se dorea trimiterea lui acasa. Angajatii la stat, in orice domeniu ar fi se simt jigniti daca sunt filmati sau inregistrati de cei care sunt abuzati sau tratati cu superioritate de ei, uitand ca suntem intr-o epoca a tehnoligiei moderne, iar omul se apara cum poate atunci cand e lezat in drepturile sale. Pentru care, culmea, plateste bani grei la stat.

Suparata pentru ca cei cu care interactiona insistau ca dumneaei sa isi faca treaba pentru care e platita , doamna doctor Vuta Ruxandra a chemat paza sa ii scoata afara pe apartinatorii batranului, dupa ce a sesizat ca este inregistrata. Desi fiica batrnului de 93 de ani incepuse sa planga in urma discutiei, medicul si paznicii au fost de neinduplecat. Problema se pune asa, doamna doctor: daca dumneavoastra si toti ci care practicati aceasta meserie nobila, in care oamenii isi pun viata in mainile dv, ati intelege ca adresabilitate dv lasa de dorit si din acest motiv se creeaza conflictele, atunci nu ati mai fi inregistrati de nimeni: Pentru ca cei care va inregistreaza nu fac decat sa se apere pe ei si drepturile lor, nu fac decat sa isi ia masuri de precautie ca pot demonstra ca doctorii nu ii trateaza cum se cuvine.

Ascultati inregistrarea audio:

Sper sa citeasca managerul Spitalului Judetean, Marius Nicolescu, pe care il respect si sa analizeze situatia pe care o prezentam si, mai ales, sa incerce sa imbunatateasca adresabilitatea cadrelor medicale fata de pacienti, care au drepturile lor ce trebuie respectate, in orice conditii. De asemenea, sper sa citeasca aceste randuri si parlamentarii de Prahova si sa se puna in slujba cetateanului pe acest segment medical. O speta recenta in domeniul psihiatirc mi-a relevat faptul ca legislatia este neadecvata, ca sa nu spun ca e praf in domeniul psihiatriei. A ajuns la mine un caz cu o persoana suferinda psihiatric, suferinta similara cu a batranului domn Nastasia. Din nefericire pentru acea persoana, apartinatorii nu erau asa de implicati si dedicati, ci chiar tematori pentru ei insisi. Am constatat ca Directiile de asistenta, Politia nu pot lua nicio masura, in cazul in care apartinatorii nu sunt de acord cu interdicta bolnavului, decat daca se respecta o procedura care poate dura luni de zile in instanta. In tot acest tmp, bolnavul nu isi ia medicamentatia si devine periculos, iar el are nevoie de supraveghere, de tratament pentru binele sau. Tototdata, fiind agitat si sub influenta bolii, devine un pericol pentru cei din jurul sau, din mediul in care locuieste, traieste. Din toata aceasta ecuatie, legislatia il absolva pe medicul psihiatru de implicarea specializata, iar el se prevaleaza de acest lucru si nu se implica. Lasa totul in seama apartinatorilor care, iata, sunt si in situatia de a se teme de consecinte si prefera sa nu se implice. Poate ca parlamentarii ar trebui sa cheme la dezbari specialistii in domeniu, ong-urile care ajuta aceasta categorie de bolnavi si sa deblocheze aceste situatii pana nu se intampla tot felul de nenoriciri, de care nu raspunde nimeni, pentru ca bolnavul afectat psihiatric poate, cel mult, sa fie internat. Iar medicul psihiatru se uita in alta parte, in conditiile in care ar trebui sa fie primul care raspunde pentru ca nu a dispus la timp masurile care se impuneau.

Credeti ca prietenii dvs. ar fi interesati? Distribuiti acest articol pentru ei!

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy