Take a fresh look at your lifestyle.

Euroscola, concurs organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România, adus in Prahova de Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza”

Pe data de 1 iulie 2015, elevii Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” Ploieşti au participat la o activitate deosebită alături de copii din Centrul de Plasament Filipeşti de Târg. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul concursului Euroscola, concurs organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE),în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şii Cercetării Ştiinţifice ,având ca scop promovarea drepturilor omului,pe plan intern şi la nivel mondial .Parlamentul a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană şi pentru a promova participarea lor la construcţia Uniunii Europene. Putem spune că participarea la concurul Euroscola a devenit deja o tradiţie pentru liceul nostru.Anul acesta ,am decis să ne înscriem în concurs cu echipa denumită EuroCuza ,(echipă format din 24 de elevi, coordonată de doamna director Rodica Popescu şi de doamna profesor Irina Săvuţă), pentru a arăta importanţa valorilor europene ,democratice în munca pe care o depunem. Noi am preluat inițiativa și am început  prin a ajuta comunitățile defavorizate din județul nostru.

Printre comunitățile defavorizate care au nevoie specială de atenție se numără copii din centre de plasament. Copiii din centrul de plasament Filipeștii de Târg prezintă diferite dizabilități atât psihice cât și fizice .Noi am încercat pentru o zi să-i tratăm de la egal la egal și să le oferim o experință unică . Activitatea noastră  s-a desfășurat în Ploiești sub subravegherea doamnei profesoare coordonator ,Irina Săvuță și a doamnei  profesoare Magda Vasile. În timp ce copii mai mici s-au distrat la locul de joacă, cei mai mari au fost alături de membri echipei noastre, cu care au socializat, urmând ca apoi să luăm cu toții masa la Pizza Hut. Copii au primit totodată și jucării și baloane, și s-au distrat cu adevărat alături de membri echipei.

Elevii îşi mai propun să desfăşoare şi alte activităţi pentru a ajuta comuntităţile defavorizate.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy