Take a fresh look at your lifestyle.

Drepti! Trece Vararu si va ia bonu’

Mah, voi astia de la SGU sa n-o mai suparati pe Adriana Vararu. Pe Mihai Paun va las sa il suparati, pana aflam daca mai e pe statul de plata al lui Mardare, alias George Stanciu.

Luati aminte, cand trece Vararu prin zona toata lumea sa ia pozitia de drepti, asa cum este si normal, ca doar trece un sef, nu oricine. Mai muncim si noi fratilor? Voi credeti ca Adrianei Vararu ii este usor sa-si puna fundul in masina si sa va urmareasca pas cu pas?

De aici porneste problema voastra, a alora care zaboviti, ca sa va odihniti un pic, probabil, in pauza de masa, pe care v-o acorda si Codul Muncii. Stiu, n-ati inteles despre ce e vorba. Va explic imediat.

Asadar, Adriana Vararu, sef Compartiment Spatii Verzi in periplul sau plin de vigilenta a descoperit „Marea Sedere” in sectorul Nord unde 15 oameni … se odihneau, iar in Vest erau in pauza de tigara alti 20 de angajati ai SGU. Intr-una din zile, acum vreo doua saptamani, , Vararu s-a deplasat, cum spuneam de la birou direct pe teren unde a gasit oamenii odihnindu-se sau fumandu-si tigara in binemeritata pauza. Acum sa nu creada cineva ca incurajam nemunca si o criticam pe tanti Adriana ca vrea sa impuna respect, numai ca din ceea ce ni s-a spus Vararu a cam abuzat de functia pe care o are si le-a umblat la portofel acelor angajati. Adica a dat-o din fanta in cola pana le-a taiat o ora de munca, iar ca efect fiecare dintre ei n-a mai primit un bon de masa. Ca sa fim bine intelesi, bonul de masa a fost taiat ca urmare a unei simple priviri, incruntate, poate, asupra celor care isi trageau sufletul in scurta vizita de lucru a primadonei.

Nu spunem ca este un abuz, dar pare a fi, avand in vedere ca in scurta vizita de lucru, poate cateva minute, Adriana Vararu a decis sa taie o ora de munca. Mai mult, aceasta ora a stat la baza retinerii unui bon de masa, ceea ce pare mult prea mult ca penalizare.

„E vorba de 17 persoane de la spatii verzi, una de la Tehnic si alte doua de la Cimitirul Bolovani. Conform art. 38 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca pentru 2013-2015, conform Legii 142/1998 si HG 5/ 1999, salariatii societatii primesc pentru luna anterioara un numar de tichete de masa cu o zi de munca …completa. O felicit pe doamna Vararu ca ia atitudine impotriva celor care nu vor sa respecte programul de lucru”, ne-a declarat Donald Constantin, director SGU Ploiesti.

La prima vedere ar merita felicitata, numai ca pare cusuta cu atat alba, din moment ce vizita a fost extrem de scurta si neconcludenta. Pare mai mult o dorinta de a face rau, de a se impune cu orice pret. Mai sunt si alte metode, chiar mai pedagogice!

 Oare normele de munca si pauzele stabilite prin aceleasi reglementari sunt respectate de angajator?


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy