Take a fresh look at your lifestyle.

Drept la replica UAP// RASP tace, Veolia face. Instanta va decide

In urma cu 12 zile semnalam Regiei Autonome  a Serviciilor Publice Ploiesti(RASP) faptul ca Veolia Energie Prahova incaseaza nejustificat la populatie pretul de 186,97 lei Gcal fara TVA, invocand un temei legal fals( HCL 177/2013). Avand in vedere ca ultima Hotarare de Consiliu Local in vigoare, prin care s-a stabilit pretul gigacaloriei este de 408/2015, care spune ca tariful facturat la populatie este de 161,29 lei fara TVA, incepand cu 1.12.2015, consideram nejustificata facturarea catre populatie a pretului de 186,97 lei fara TVA.( Vezi AICI comunicatul UAP si AICI dreptul la replica al Veolia Energie Prahova))

Demersurile Uniunii Asociatiilor de Proprietari Prahova pe aceasta tema au in vedere faptul ca pe perioada verii, calculul apei calde se face raportat la tariful stabilit prin HCL  408/2015 catre populatie. Prin urmare, consideram ca pretul justificat catre populatie, aflat in vigoare la aceasta data este 161,29 lei fara TVA, adica mai mic cu 25,68 care cu TVA adaugat inseamna 30,81 lei.

De asemenea, demersul nostru vizeaza si energia termica ce urmeaza a fi livrata catre populatie in sezonul rece 2016-2017 care, in conditiile date, ar trebui sa fie de 161,29 lei fara TVA, tarif facturat catre populatie la care se va adauga, cu siguranta, subventia acordata de Consiliul Local. Pentru completarea argumentatiei noastre atragem atentia asupra art. 4 din HCL 531/2015, in care se spune foarte clar ca …”Celelalte prevederi ale HCL 408/2015 raman neschimbate”- in primul rand, pretul pe care noi il invocam.

Revenind la RASP, aducem in atentia opiniei publica atributiile acestei institutii publice, stabilite in HCL 114/2002, HCL 43/2004, HCL 161/2005, HCL 302/2016, respectiv sarcinile ce revin autoritatilor publice locale privind cadrul juridic unitar pentru organizarea, monitorizarea si controlul functionarii serviciilor de gospodarie comunala: servicii publice de alimentare cu energie termica, de alimentare cu apa, de canalizare, de colectare si epurarea apelor uzate, de salubrizare, de iluminat public la nivelul municipiului.

Pentru a nu mai prelungi discutiile si a nu mai deranja presa cu comunicate de presa sau drepturi la replica, aducem la cunostinta opiniei publice ca, pe aceasta tema ne-am exprimat punctul de vedere pe care il sustinem si in instanta, unde am depus, deja, documentatiile.

Amintim ca UAP militeaza pentru drepturile si interesele fundamentale ale celor circa 66.000 de ploiesteni pe care ii reprezinta si solicitam autoritatilor locale si Veolia Energie Prahova sa tina cont de ceea ce spunem, pentru ca exista prevederi in vigoare.

Presedinte

Eugen Cristescu


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy