Pe data de 31 ianuarie 2019, în ședința de pomină a Consiliului Local al municipiului Ploiești, președintele CJ Prahova, d-ul Bogdan Toader voia să convingă pe cei prezenți că Veolia Energie Prahova pleacă de la noi, iar 122.000 de locuitori vor rămâne fără apă caldă și căldură. Încercarea acestuia s-a bazat doar pe vorbe la momentul respectiv și, pentru ca să nu fie o declarație mincinoasă, menită să inducă o stare de temere și, pe cale de consecintă, să conducă la aprobarea majorari tarifului la gigacalorie, fără acordarea subvenției , UAP Prahova a solicitat oficial documentul care stătea la baza afirmațiilor sale. Când? Pe data de 5 februarie 2019!
Suspiciunea a fost, încă de la depunerea adresei în care am solicitat actul de la Veolia menționat, că acesta nu există, dar vreau să văd pe unde scoate camața președintele CJ Prahova. Mai mult, am făcut acest demers pentru ca pe viitor, orice politician, la putere sau nu, să nu își mai permită să mintă cu nonșalantă în spațiul public și să nu fie tras la răspundere.
Prin urmare, pe data de 25 februarie, CJ Prahova sub semnatura d-ului presedinte Toader Bogdan trimite un răspuns( vezi foto) în care mi se comunică : “ va informăm faptul că, între instituția noastră și societatea comercială emitentă a actului a fost inițiată o corespondență în vederea obținerii acordului acesteia în sensul celor pe care le-ați solicitat. Prin urmare, în lipsa unui acord prealabil eliberării înscrisului în cauză, la momentul prezent nu putem da curs soluționării favorabile cererii dumneavoastră”.
Din răspunsul d-ului președinte al CJ Prahova pot trage cateva concluzii:
- Nu exista documentul solicitat( așa cum presupunem)
- Domnia sa poate fi o slugă de rând a SC Veolia Energie Prahova și execută tot ce îi spune directorul acestei firme
- Gândește că suntem tâmpiți și credem că tot ce zboară se mănâncă
De menționat, că UAP Prahova a câștigat în dosarul 2213/105/2017, în instanță procesul cu primăria Ploiești în care am cerut să se constate că este public contractul dintre Veolia Energie Prahova și CJ Prahova și primăria Ploiești și să ni se pună la dispoziție. Ca atare, putem considera că în situația în care instanța a decis ca un contract este public, orice corespondență care ar duce la încetarea lui este la fel de publică și trebuie pusă la dispoziție de instituția căreia i s-a solicitat. Din pacate, aceasta atitudine a președintelui CJ Prahova nu face decât să confirme inexistența acelui act cerut.
Vă anunț, d-le Bogdan Toader că sunt sătul de minciuni și aroganțe politice și voi cere în instanță actul pe care vi l-am solicitat în baza Legii 544/2001. Nu aveți decât două alternative: să recunoașteți public că nu există acel document și ați mințit opinia publică pentru a masca majorarea de tarif sau să faceți public documentul acesta, în care Veolia Energie Prahova cere încetarea contractului conform art. 28.2 lit. b din contract.