Inainte de a incepe sa cititi mateialul de mai jos, care exprima perceptia mea despre dezbaterea publica legata de majorarea tarifului la gigacalorie, vreau sa stiti motivul pentru care nu am mobilizat membri UAP Prahova, al carei presednte sunt. si nu am participat la ea Dezbaterea s-a organizat cu incalcarea prevederilor art. 7 alin 4 din Legea transparentei decizionale, iar prezenta noastra acolo s-ar fi intors impotriva noastra dupa ce vom cere nulitatea actiunii organziate de primarie, in instanta.
Ma bucur ca Gheorge Sarbu a preluat toate ideile pe care le-am spus in comunitatele de presa pe care le-am emis in ultima vreme, cu privire la majoarea de tarif si le-a sustinut in dezbatarea publica.
Inainte de a-mi exprima pararea despre impertinenta directorului Veolia Energie Prahova, Mihai Dogaru, caruia consilierii PSD si ALDE ii permit sa aiba o atitudine sfidatoare la adresa ploiestenilor, pentru ca stiu ei de ce, vreau sa fac cateva mentiuni la primarul Adrian Dobre. Inainte de Craciun, domnia sa, ajungandu-i in atentie sms-ul pe care l-am trimis membrilor UAP( fapt de care sunt dezamagit, dar asta intr-un alt articol), in care ii informam ca se doreste majorarea tarifului si ca am cerut o dezbatare publica, conform legii, la care trebuie sa ne mobilizam, m-a invitat la primarie sa discutam. M-a intrebat cati oameni vreau sa vina din partea noastra, la care i-am spus ca voi aduce 10.000, daca exista aceasta posibilitate. Speriat, probabil, de amploarea pe care o poate lua a organizat impreuna cu subalternii sai de la RASP acest simulacru de dezbatare cu incalcarea legii transparentei decizionale imediat dupa anul nou, cand toata lumea numai de dezbatare nu are chef. Ca sa fie tacamul complet, la dezbatare, a mimat ca e suparat de afirmatiile directorului Dogaru pe care le veti citi in partea a doua, si spunand ca se simte ca un contravenient, a uitat sa spuna cine a solicitat dezbatarea publica, afirmand ca una dintre asociatii. Pai mai prmarule, nu numai ca vei suporta consecintele incalcarii legii transparentei decizionale, dar consecinta acestei uitari intentionate a mentionarii numelui UAP Prahova, care a cerut, in scris, organziarea dezbaterii are darul sa arate ca protejezi o organziatie care nu face nimic pentru cei pe care ii reprezinta, in afara de a a te slugari pe tine. Ma refer la conducerea ei.
Ar mai fi de mentionat comicul vestit al PNL, George Popa, care s-a tot laudat pe facebook ca a facut el sanage in balega si ca datorita lui se organizeaza dezbaterea publica, in conditiile in care nu are nicio treaba cu ea. Iar daca nu s-ar fi organizat, mergeam in instanta si oricat de multa influenta ar fi existat la Curtea de Apel, mergeam pana in panzele albe ca sa fie anulat proiectul de HCL care vizeaza majorarea tarfilui la gigacalorie, la 237, 50 lei fara TVA. In conditiile in care consiliul local nu mai acorda nicio subventie, majorarea tarifului reprezinta o povara mult pre amare, care este o pata imensa in obrazul celor care o vor vota, daca o vor vota. Dar despre comicul PNL, vom reveni cu un alt articol, foarte interesant, despre cum unul ca el da lectii de moralitate la incheierea contractelor de inchiriere cu primaria.
Cu acestea fiind zise, putem ajunge si la obiectele principale ale acestei dezbateri, directorul adjunct al RASP, Vasle Ionescu, presedintele comisiei nr. 3, de Utilitati, Gabriel Minea, consilier local PSD si directorul Veolia Energie Prahova, Dogaru Mihai. Pana la un punct pe Dogaru il inteleg, omul isi apara firma care il plateste, e normal sa se lupte pentru ea, asa cum si eu ma lupt pentru cei pe care ii reprezint. Spun pana la un punct, adica pana acolo unde devine impertinent si se comporta cu toata lumea asa cum se comporta cu sclavii lui din administratia locala, care ii permit sa creada ca tot ce face el reprezinta litera de lege. Nimic mai fals, este un individ total nepregatit juridic, care protejeaza unul din consilierii locali de datoriile pe care le are la Veolia, in detrimentul oamenilor de buna credinta la gatul carora sare la cea mai mica datorie. Se stie, ma refer de ani de zile la consilierul local PSD, Sanda Dragulea. Iar in ce il priveste pe Vasile Ionescu, pentru mine este o dezamagire fantastica si un exemplu de cum se poate schimba un om in rau atunci cand dobandeste o functie si uita ale cui interese trebuie sa le apere. Sau poate stie si nu sunt cele ale cetatenului. Iar referitor la Gabriel Minea, daca nu e manjit de Veolia si nu ii place sa il pupe in fund pe Dogaru …din placere, atunci omul e frustrat, asa cum a si declarat, ca el sta la casa si nu beneciiaza de nimic la plata gazelor, in detrimentul celor de la bloc. Si de aici ii vine incrancenarea impotriva celor de la bloc, multi votanti PSD printre ei, oameni in varsta sau nu.
Pornim de la faptul ca o persoana din sala a intrebat, pe buna dreptate, daca Veolia si-a respectat prevederile contractuale pana acum, iar Gabriel Minea, moderatorul dezbataterii, cu o slugarnicie care ii iesea prin pori, il invita la microfon pe Mihai Dogaru ca sa raspunda la intrebari. Iata abordarea unei slugi perfecte:
“De asta data vreau sa fie o discutie cinstita si a intra in speculatii de alta natura si singurul lucru pe care il am de comentat…vreaus a va asigur, cu siguranta, ca atata timp cat am fost eu in aceasta Comisie, nu a fost niciun fel de majorare, cel putin cat am fost eu in aceasta comisie…
Il rog pe domnul director( n.r.- al Veolia Energie Prahova) daca doreste sa dea niste raspunsuri legate de partea de investitii”, a prestat Gabriel Minea, consilier Local PSD.
O intrebare pentru domnul Minea ar fi: daca pana acum a mintit cu nerusinare si doar de data asta a vrut sa fie o discutie cinstita? E retorica, nu-ti bate capul cu alte gogomanii domnule Minea. O alta intrebare care imi trece prin minte este: cum adica “DACA DORESTE” sa dea niste raspunsuri directorul Veolia? Nu pentru asta a venit, ca sa raspunda la intrebari? Practic, domnule Minea, neinteresandu-te sa sustii interesul cetateanului ci doar, cu o obedienta de nedescris, cum rar am vazut, la care, poate, doar la Vasile Ionescu, te poate combate, nu faci decat sa aperi ca un avocat platit regeste, interesele Veoliei. Oricat te-ai da de ceasul mortii si dumneata si Vasile Ionescu, ca a zis ANRE sa fie majorat tariful, votul consilierilor locali nu este obligatoriu, pentru ca avizul ANRE este consultativ. Cine voteaza o face pe barba lui, pe raspundurea lui si nu doar politica. Ce se intampla daca nu votati? Va da Veolia in judecata. Asa, si? Mai are patru luni de contract, de ce va agitati atata sa mariti tariful in conditiile astea, daca nu sunteti obligati? Iata un exemplu ca sa va foloseasca si pe care noi il vom invoca impotriva celor care voteaza pentru majorarea tarifelor si lezeaza interesele celor pe care ii reprezentam:
La Paulesti, acum doi ani, intr-o situatie similara cu un alt operator de servicii publice, de asta data de apa si canalizare, SC Jovila Construct SRL a solicitat majorarea tarifului cu o suma, iar Consiliul Local a aprobat aceasta majorare doar cu 0,07 lei, departe de suma solicitata de operator. Nemultuimta fiind, firma mentionata a atacat in instanta hotararea de Consiliu Local(vezi facsimil mai jos) si a pierdut prin sentinta definitiva( vezi foto mai jos). Uitati-va pe HCL-ul din Paulesti si veti vedea ca si in acest caz ANRE a fost de acord cu majorarea ceruta de operator, care nu este cat a vrut acesta ci cat au vrut consilierii,adica 0,07 lei, chiar cu riscul de a ajunge in instanta. In conditiile in care contractul la Paulesti mai avea mult pana la finalizare, iar la Ploiesti expira in patru luni, numai despre intersele ploiestenilor nu putem vorbi. Ma intreb daca putem vorbi despre intersele celor care isi vor permite riscul de a vota pentru majorare?
Apropo, Mihai Dogaru ar trebui sa stie, pentru ca locuieste intr-o casa pe raza comunei Paulesti. Iar daca nu stie, afla acum!
Iata ca se poate daca esti dedicat celor care te-au ales si nu te sui cu picioarele pe drepturile si interesele lor. Invatati, invatati, invatati…
Continuam in partea a doua, cu aspecte despre prestatia directorului Veolia, Mihai Dogaru. Lamentabila, de altfel.