Take a fresh look at your lifestyle.

Dezbaterea bugetului// Orgoliile politice au denaturat sensul dezbaterii. Situatia e tragica la Ploiesti

Am participat astazi, alaturi de alte 36 de persoane, dintre care numai vreo patru ca simpli cetateni, la dezbaterea bugetului. Nu vreau sa critic modul in care s-a desfasurat, adica in mare parte un razboi de orgolii intre grupul senatorului Andrei Volosevici si consilierul local Paul Palas, dar marea mea dezamagire in asta a constat si in faptul ca dezbaterea s-a organizat de la o zi la alta. Noroc  ca la fata locului s-au aflat si viceprimarul cu atributii de primar, Cristian Ganea si colegul sau de partid, Sorin George Botez care au aplanat conflictul care a ocupat mult prea mult spatiu, fata de insemnatatea lui.

Bugetul pentru anul 2016 este, asa cum a fost prezentat, unul foarte saracacios si insuficient pentru rezolvarea problemelor ploiestenilor pentru tot anul. S-a supus discutiei imprumutul de 100 de milioane de lei care sa asigure continuitatea functionarii primariei pana la sfarsitul anului si, mai ales, asigurararea cheltuielilor care revin municipalitatii pentru finalizarea celor 11 proiecte pe fonduri europene pana la sfarsitul lunii iunie. Problema ridicata de senatorul Volosevici a fost ca s-a decis prea tarziu acest imprumut si ca nu va fi tras din banca in timp util pentru a nu fi pusi in situatia nefinalziarii lucrarilor si achitarii catre Uniunea Europena a sumei de 274 de milioane de lei cat reprezinta valoarea totala a proiectelor europene. Daca s-ar intampla asa ceva, putem declara primaria Ploiesti ca fiind falimentara. Sa speram ca nu se va ajunge in situatia aceasta.

Trebuie mentionat ca printre proiectele europene importante, se numara Caminul de Batrani din fosta cazarma militara, pentru care s-au prevazut 2.138.900 lei, pentru crearea a 24 de locuri prin amenajarea a 12 camere.

Desi toate sunt importante, Reconstructia Hipodromului aduce si ea o prevedere bugetara de 24.225.000 lei, iar Parcul Municipal Vest va beneficia de aprotul primariei in valoare de 3.600.000 lei la care se adauga un credit CEC de 6.995.000 lei.

Reabilitarea blocurilor care are loc, in mod total eronat, inaintea expertizarii si consolidarii lor, este prevazuta pentru a fi realizata asupra a 8 blocuri pana la finalul anului, restul de plata alocat fiind de 1.858.000 lei:

Bl. 14 A, bd-ul Republicii, nr. 1144

Bl. 13B1, B2, b-dul Republicii, nr. 108

Bl. 14B1- 14B2, b-dul Republicii, nr. 114

Bl. 14C, b-dul Republicii, nr. 112

Bl. 9B1B2, str. Banesti, nr. 3

Bl. 9C, str. Banesti nr. 3

Bl. 9 D1D2, b-dul Republicii, nr. 181

Bl. 9 E, str. Sinaii nr. 2

Sa speram ca actuala administratie va fi capabila sa finalzieze lucrarile din fonduri europene pana la finalul lunii iunie, pentru a nu fii obligati sa intram in faliment. Pentru ca cineva va trebui sa raspunda pentru asta!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy