Take a fresh look at your lifestyle.

Deputatul Gabriela Anghel se afla in Italia la o reuniune a femeilor parlamentar francofone

In perioada 5-6 februarie 2015, D-na Deputat Gabriela L. ANGHEL se afla la Reuniunea Intersesionala a Rețelei Femeilor Parlamentar a Francofoniei.

Întâlnirea, la care participă reprezentanți din 22 de tari și regiuni francofone, este organizata în orasul Aosta – Italia, de către Rețeaua de femei parlamentar a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF).

Temele în dezbatere sunt:

– eradicarea sărăciei extreme;

– reducerea mortalității în rândul copiilor sub 5 ani;

– ameliorarea sănătății mamelor;

– participarea femeilor într-un număr cat mai mare la deciziile care se iau în forurile de conducere, atât elective cât și administrative, ale comunităților;

– asigurarea educației primare pentru toți;

– combaterea răspândirii SIDA și a altor maladii grave;

– promovarea egalității de șanse intre femei și bărbați;

– educarea și sprijinirea femeilor de a deveni autonome social si economic.

În vederea atingerii acestor deziderate se discuta despre punerea în practica a unor parteneriate mondiale pentru dezvoltarea comunităților și pentru deschiderea orizontului acestora cu scopul de a vedea în femei reprezentanți serioși,  pregătiți și loiali proiectelor comunității.

In acest sens, România,  prin reprezentantul său,  deputatul Gabriela L. Anghel, prezintă aici progresul făcut pe aceste directii, dar și strategia națională pentru atingerea acestor obiective.

Biroul de presă


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy