Take a fresh look at your lifestyle.

DEMISIA/ Daca, prin absurd, scapa de incompatibilitate, Craciunoiu intra in conflict de interese. E penal

Nicoleta Craciunoiu este demult un caz in primaria Ploiesti. Este asa pentru ca i s-a permis, pentru ca nimeni din cei care conduc primaria nu au avut curajul sa apere interesele ploiestenilor in detrimentul derapajelor …economico-legale ale individei. Iar aceasta minunata creatie isi permite sa interpreteze legile dupa bunul plac, profitand de “frica” pe care le-o inspira superiorilor ei, din considerente stiute numai de ei.

Vad ca se trece cu usurinta pentru faptul ca destinele unor copii care practica diverse sporturi de echipa in cadrul CSM Ploiesti pot fi daca nu au fost  deja frante, pentru ca individa interpreteaza legea sportului dupa urechea ei. Echipa de handbal feminin care participa in Cupa EHF a disparut fara urme tot din cauza interpretarilor ei economico-legislative. Care vom vedea daca vor fi reale, in urma celor 62 de procese pe care primaria le are cu sportivii. Ghici cine vom cere sa plateasca pagubele daca vor castiga soportivii? Se pare ca vrea sa intocmeasca Regulamentul CSM, al activitatilor spiortive, dar asta e alta discutie.

Mai e la rand TCE, care se duce in cap, cu buna stiinta pentru ca nu gaseste de cuviinta sa inteleaga ca nu poti sa ceri cuiva sa plateasca paguba daca tu ai cerut un servicfiu si nu plateste TVA-ul pentru acel serviciu cerut tot de tine, ci il lasi in sarcina TCE, care nu l-a incasat ca sa il plateasca. Nicoleta Craciunoiu, aici cu ce masura ai judecat minuanta creatie a naturii?

Am expus numai trei dintre cele mai grave motive pentru care incapatanarea distinsei ar trebui eliminata din primarie.  Acum spun de doua zile despre incompatibilitatea in care se afla dup ace, pe data de 7 iulie 2017 a reusit sa iasa presedinte de sindicat, fiind singura candidata. Ar fi fost interesant sa iasa pe locul doi, de multe ori fiind in conflict cu ea insasi.

Asadar, deja s-a creat o discutie despre starea de incompatibilitate in care (nu) s-ar afla, pentru ca, vezi Doamne, nu ar fi ordonator de credit, care conform legii 215/2001, trebuie sa fie primarul. Dar acesta, asumat cum il stim, a delegat atributiile catre city managerul Teodora Marin. Faptul ca primarul Adrian Dobre nu ia atitudine, nu isi exprima public o parere, nu ii pune public in vedere Nicoletei Craciunoiu sa isi lamureasca situatia cu privire la incompatibilitate, imi ridica mari semne de intrebare fata de cat de incomoda si nedorita este individa pentru primar. In conditiile in care el trebuie sa fie primul care sa ia atitudine, nu eu.

Citeste si: O aparati degeaba, Craciunoiu trebuie sa isi idea demisia, pentru ca intra in incompatibilitate

Daca minunata creatie a naturii nu pricepe ca se afla in incompatibilitate, fiind director al Directiei Economice ( teoretic si practice reprezentantul angajatorului) si presedinte de sindicat in acelasi timp, chiar daca nu este ordionator de credit, dar incalcand alte prevederi legate de …conflictul de interese( art. 70 din Legea 161/2003 si Recomandarea 10/2000 a Comitetului de Ministri al Consiliului Europei, articolul 13).

Daca cele de mai sus nu sunt concludente ii mai fac un bine si o atentionez, in loc sa imi vad de treaba sis a scapam dupa aia legal de ea, ca incalca si prevederile art. 301 alin(1) din Noul Cod Penal:

CAPITOLUL II

Infracţiuni de serviciu

Art. 301

Conflictul de interese

(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Craciunoiu, in calitatea sa de presedinte de sindicat se duce si negociaza pentru ea si pentru alte peste 300 de persoane cu care are raporturi de munca, un contract colectiv, o marire de salariu sau diferite beneficii materiale  arata un conflict de interese cu calitatea de director al Directie Economice din cadrul primariei Ploiesti, ca si reprezentant al angajatorului, fiind in aparatul primarului.

Nu stiu de cate argumente mai are nevoie Nicoleta Craciunoiu, aceasta minunata creatie a naturii, ca sa inteleaga ca e in incompatibilitate si conflict de interese sau doar in conflict de interese, daca tot se amangeste ca nu e incompatibila.

Stiu ca e nevoie de responsabilitate ca sa iti asumi ceva in viata, nu sa te agati cu disperare de functii, dar astept, chiar si in ceasul al doisprezecelea, sa vad din partea Nicoletei Craciunoiu ca se decide cu ce functie vrea sa ramana si sa nu traiasca cu impresia ca poate face ce vrea, indiferent cine ar fi in spatele ei. Sunt destule exemple in istorie de oameni care au crezut ca sunt Dumnezeu, pentru ca aveau niste functii si niste relatii, dar mai devreme sau mai tarziu, relatiile au disparut si functiile dupa ele.

Daca pana acum nu am vazut nicio pozitie publica a primarului Adrian Dobre, nu ma astept sa aiba una de acum incolo. Sunt nevoit sa lupt eu in locul lui pentru ca Nicoleta Craciunoiu sa inteleaga ca nimeni nu e mai presus de lege, nici macar ea.

Avem primar? Intreb pentru un prieten…

P.S. Priviti mai jos de unde face parte minunata creatie a naturii , adica pe cine reprezinta, prin prisma functiei  de director al Directiei Economice din cadrul primariei atunci cand negociaza ca lider de sindicat. Pozele de mai jos reprezinta printuri din HCL 129/2007 si HCL 187/2013.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy