Take a fresh look at your lifestyle.

Daca fotbalul ar fi jucat de catre lorzi, Lucescu ar fi cel mai mare antrenor. Pana atunci, il regret pe Contra

Nu prea obisnuiesc sa scriu despre fotbal, desi imi place, l-am practicat si am ceva notiuni despre el. De mai bine de un an imi propun sa ajung pe acest frumos stadion, dar nu am reusit, inca. O sa ajung eu intr-o zi. Am vizionat, in schimb, destule meciuri din mandatul cu Cosmin Contra si doua din cel al lui Razvan Lucescu, pentru a-mi face o parere si a o exprima.

Poate n-as fi avut argumente, daca nu as fi urmarit evolutia lui Contra, ca antrenor, la Getafe. Dupa meciul in care Getafe a pierdut acasa cu Athletic Bilbao, Cosmin Contra a spus la conferinta de dupa meci ceva de genul: Cui nu-i curge sînge din nas alergînd să nu se mai urce în autocar!

Urmatorul meci, Getafe a castigat cu 3-1 la Valencia, ocupanta locului 8 din La Liga. O demonstratie de motivator autentic, de luptator care a stiut sa stranga randurile si, dintr-o echipa care lupta la retrogadare sa dea fata uneia care se lupta de la egal la egal cu oricine. Poate e prea devreme pentru a-l lauda pe Contra. Nici macar nu e o lauda, ci o simpla constatare cum ca spiritul Petrolului, nu mai este acelasi ca pe vremea lui. Nu mai e acea echipa invingatoare, incantatoare care lupta pana la ultima picatura, cu oricine.

Acum, odata cu venirea luI Razvan Lucescu, un gentleman prin definitie, Petrolul pare a fi o echipa de oameni educati, cu facultati inalte la baza, care computerizeaza jocului, sperand ca si adversarul va face mutarile impuse de calculator.

 Din pacate, nu este asa, iar tacticizarea pe care o stie cel mai bine Lucescu nu face bine echipei. Nu pe termen scurt, pentru ca jucatorii care alta data zburdau in teren, acum sunt ca un pluton de militari care ataca, aparent ordonat, dar in esenta fara solutii, fara fantezie. Nu stiu cata rabdare va mai avea acest public patimas, dar mi-e teama ca la sfarsitul campionatului Razvan Lucescu va renunta la echipa, daca se va face presiune din tribuna. Il stim cu totii, cand nu-i convine ceva, pleaca!

La venirea lui Adi Mutu, spuneam sa credem in el. Personal, nu ma deranjeaza ca are 35 de ani, ca efortul poate e prea mare pentru el. Ma scoate din minti faptul ca, desi are aceasta varsta, gandeste  ca un putoi fara minte, care nu are in cap decat discoteci si femei, ca sa nu mai zic de bautura, dupa cum scriu tabloidele. Este regretabil ca, dupa o cariera ratata fata de ce putea fi, Mutu nu este in stare sa iasa pe usa din fata la final. Faptul ca dupa meciul cu Otelul a sarit la bataie la Contra, spune multe despre caracterul lui Mutu si problemele de neputinta pe care le are. Mai trist este ca toate acestea se repercuteaza asupra echipei al carei model ar trebui sa fie.

Hamza, Budjema erau mult mai ultili Petrolului decat sunt Zicu si Mutu, primul parand ca de-abia acum a descoperit terenul de fotbal. Degeaba ai talent, daca nu lupti decat din gura ca sa fii cel mai bun.

Meciul cu Dinamo a fost un exemplu de neputinta, chiar in conditiile in care au lipsit jucatori importanti. Daca arbitrul nu ar fi gresit in favoarea noastra, meciul ar fi fost un dezastru si rabdarea suporterilor, si asa ajunsa la marginea prapastiei, ar fi explodat.

Sper ca Razvan Lucescu sa gaseasca cele mai bune metode prin care sa motiveze jucatorii Petrolului. Sa lase eleganta de-o parte, pana nu isi pierde credibilitatea in fata suporterilor si va fi alungat. Tacticizarea Petrolului diminueaza spectacolul, infraneaza fantezia unor jucatori de creatie si nu face decat sa tina jocul blocat intr-un tipar care ar parea ca are ca lozinca “ mai bine sa nu pierdem, decat sa castigam”. Eleganta lui Lucescu nu-si are rostul cu jucatori ca Mutu, care e departe de a fi un elev silitor, educat si dornic de afirmare, acum la apogeul carierei. Cum spuneam, imi placea mai mult fotbalul si daruirea aduse la echipa de Cosmin Contra!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy