Take a fresh look at your lifestyle.

CSA simplifică modul de aplicare a sistemului bonus-malus

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, printr-o decizie recent adoptată, simplifică modul de aplicare a sistemului bonus-malus și facilitează accesul asiguraților la informațiile privind istoricul daunelor proprii.

Astfel, începând cu data de 15 septembrie 2012, asigurații RCA vor avea acces la informațiile privind istoricul daunelor proprii, înscris în baza de date CEDAM.

Primele de asigurare aferente asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) depind de istoricul de daunalitate realizat de asiguratul/utilizatorul unui vehicul într-o perioadă de referinţă, așa cum prevăd reglementările în vigoare cu privire la sistemul bonus-malus.

Totodată a fost implementată o metodă prin care și societățile de asigurare au posibilitatea interogarii bazei de date CEDAM în vederea stabilirii istoricului de daunalitate pentru potențialii asigurați prin utilizarea serviciului web aferent sistemului bonus-malus.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor întreține și administrează baza de date CEDAM. Informațiile din această bază de date sunt centralizate de la societățile de asigurare, care sunt posesorii de drept ai acestor informații. CSA nu are dreptul legal de a modifica aceste date. Responsabilitatea pentru colectarea, transcrierea, încarcarea și modificarea polițelor RCA revine exclusiv societăților de asigurare emitente.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy