Take a fresh look at your lifestyle.

Creste numarul cazurilor de COVID. Vezi care sunt noile reglementari sanitare

Ținând cont de creșterea numărului de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV-2, Casa de Asigurări de Sănătate Prahova reamintește tuturor cetățenilor câteva aspecte relevante privind modificările legislative aduse în anul 2022 în ceeea ce privește perioada de acordare a concediilor medicale pentru carantină și izolare.

Incepând cu data de 02.02.2022, perioada de izolare la domiciliu impusă persoanelor asimptomatice sau cu manifestări clinice ușoare sau medii care nu necesită oxigenoterapie, persoanelor nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 90 de zile este de 7 zile, iar pentru persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală în ultimele 90 de zile este de 5 zile.

Potrivit Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 16/08.03.2022, au fost abrogate prevederile Hotărârii C.N.S.U. nr. 6/31.01.2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor stabilite. Astfel, începând cu data de 08.03.2022,  nu se mai instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România și nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 care să ateste vaccinarea (pentru care a trecut o perioada de 10 zile de la finalizarea schemei complete), trecerea prin boală în ultimele 180 de zile anterioare intrării în ţară sau testarea negativă RT-PCR pentru COVID-19(efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării), precum și pentru contacții direcți ai unei persoane confirmate pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Biroul de presă  

Purtător de cuvânt Casa de Asigurari de Sanatate Prahova

Daniela Nicoleta Enescu


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy