Take a fresh look at your lifestyle.

Corigentii la transparenta decizionala recidiveaza. Primarul si purtatoarea lui de vorbe se opun legii si vor majorare cu orice pret!

Daca  cineva credea ca Alianta pentru Drepturile Omului din Romania(A.D.O.R.) a murit, s-a inselat amarnic. Mai mult, s-a infratit cu Grupul de Dialog Social si Civic din Romania(G.D.S.C.R.) si intentioneaza sa vina in sprijinul autoritatilor locale atunci cand aluneca pe gheata fina a Legii Transparentei Decizionale. Grijulii cum ne stiti, sarim in ajutorul primarului Iulian Badescu si al sefei de la Comunicare, Alina Istratescu, pana in prezent, corigenti la transparenta decizionala. Nu vrem sa ii vedem exmatriculati, desi ar merita, pentru cat pipi fac pe aceasta lege si cata indiferenata sau incompetenta manifesta fata de ea.

Asadar, pe data de 11.01.2013 A.D.O.R. a depus o cerere in care solicita primarului Iulian Badescu organizarea unei dezbateri publice cu pivire la majorarea taxelor. Adica, sa cheme ploiestenii carora vrea sa le bage mana in buzunar cu 16 % mai mult fata de anul trecut, la plata impozitelor, si sa le explice cu lux de amanunte de ce vrea s aia aceasta masura. In contextul in care foarte multe primarii din tara au renuntat la majorarea permisa de Guvernul Ponta, dar nu obligatorie.

Dupa ce v-am demonstrat zilele trecute ca majorarea taxelor la Ploiesti s-a facut fara o acoperire legala, adica fara HCL, venim si cerem primarului sa nu forteze nota si sa nu treaca peste Legea Transparentei Decizionale. Practic, ii facem un serviciu prin aceste cereri de dezbatere publica, oferindu-I posibilitatea eleganta de a nu mai majora taxele si impozitele si de a iesi din aceasta situatie cu fruntea sus. Din pacate, domnia sa nu intelege, in continuare, menirea societatii civile si uita o alta promisiune pe care a facut-o in campania electorala, si anume aceea ca va respecta deciziile cetatenilor.

Nu vrem sa spunem nimic  despre Alian Istratescu, pentru ca am vazut ca e mai tontutza cand vine vorba despre Legea Transparentei Decizionale si o interpreteaza, probabil, dupa doua sarje la WC.In rest e priceputa.

Facem apel la Iulian Badescu sa nu isi bata joc de cetatenii Ploiestiului si sa le expuna motivele pentru care insista sa majoreze taxele si impozitele locale si, mai ales, sa tina cont de parerea lor. Sa scota de p ordinea d ezi a sedintei de Consiliu Local din data de 16 ianuarie 2013 proiectul de Hotarare privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2013 – initiat de primar Iulian Badescu.

Pe scurt, suna cam asa: ORGANIZEAZA DEZBATERE PUBLICA PENTRU CA ESTI OBLIGAT DE LEGE. NU MAI SFIDA LEGILE PENTRU CA …!

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy