Take a fresh look at your lifestyle.

Consilierii PNL se delimiteaza de Andrei Volosevici si cer transparenta totala pe documentele referitoare la Spitalul Municipal de Urgenta Ploiesti. Am trait s-o vad si p-asta

Mai jos aveti comunicatul de presa al PNL Ploiesti, care se delimiteaza de actiunea lipsita de transparenta a primarului Andrei Volosevici, care le-a cerut sa semneze un act de confidentialitate pentru a putea studia documentele referitoare la Spitalul Municipal de Urgenta. Intransigent semnaleaza lipsa de transparenta de la primaria Ploiesti de ani de zile, iar acum o sesizeza si consilierii locali PNL. Niciodata nu e prea tarziu, dar sa nu fie doar asa de forma si pe termen scurt.

Sunt mari semne de intrebare legate de persoana juridica ce s-a ocupat de aceste documente, pentru o suma care e undeva la 100.000 de euro, se pare prin HCL, ceea ce cu atat mai mult nu ar necesita un acord de confidentialitate, fiind un act public. Dar alta ni se pare a fi problema: DE CE SE INDATOREAZA PRIMARIA PLOIESTI, IN CONDITIILE IN CARE ANUL TRECUT SE CANTA CU SURLE SI TRAMBITE DESPRE ACORDUL CU COMPANIA NATIONALA DE INVESTITII CARE SUPORTA CHELTUIELILE CU SPITALUL MUNICIPAL DE URGENTA PREFERANDU-SE UN IMPRUMUT LA BANCA MONDIALA DE 180 DE MILIOANE DE EURO???

Pana aflam raspunsul la aceasta intrebare va invitam sa cititi comunicatul de presa al consilieilor PNL:

Comunicat de presă

07.07.2022

 Grupul consilierilor locali PNLsolicită transparență totală pe documentele referitoare la Spitalul Municipal de Urgență Ploiesti

Deciziile majore pentru Ploieşti, aşa cum este şi construirea Spitalului Municipal de Urgenţă, trebuie luate în condiţii de transparenţă totală şi în urma unor dezbateri publice.

Consilierii locali PNL au decis să NU semneze „Declaraţia de confidenţialitate” solicitată de Primăria Ploieşti pentru a avea acces la raportul redactat de un fond al Băncii Mondiale cu privire la construirea Spitalului Municipal de Urgenţă .

Înţelegem să respectăm confidenţialitatea datelor folosite pentru realizarea materialului/ raportului final (brevete, mărci, date economice şi proceduri ale prestatorului), dar produsul final (studiul de prefezabilitate) TREBUIE să fie public, mai ales că acesta este plătit din bani publici cu 100.000 euro.

Înainte de a primi votul în Consiliul Local, raportul (studiul de prefezabilitate) trebuie prezentat cetăţenilor. Ei au dreptul să cunoască toate condiţiile în care ar urma să se realizeze Spitalul Municipal  de Urgenţă, care sunt sumele estimate pentru finanţarea acestuia şi care sunt condiţiile de rambursare.

Consilierii locali PNL sunt fideli ideii de transparenţă decizională şi dezavuează orice încercare de a transforma un proiect de o asemenea anvergură şi importanţă socială într-o discuţie cu „uşile închise” .

Solicităm primarului Andrei Volosevici scoaterea de sub auspiciile „confidenţialităţii” a raportului efectuat din fonduri bugetare şi prezentarea publică a acestui document.

Reafirmăm că grupul consilierilor locali PNL susţine în totalitate realizarea unui Spital Municipal de Urgenţă in Ploieşti, dar în condiţii de transparenţă decizională totală.

 

Grupul Consilierilor Locali PNL Ploiești


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy