Take a fresh look at your lifestyle.

Conflict la FR Ciclism. Eduard Novak, confirmat de instanta in functia de presedinte

Situatia juridica a Federatiei Romane de Ciclism la data de 23.03.2014 este urmatoarea:

             Presedintele acestei federatii este Dl. Carol Eduard Novak, ales legal si statutar, prin Hotararea AGA din data de 15.03.2013, act ce nu a fost niciodata contestat de nimeni.

            Mai mult, in dosarul 38515/3/2013, prin Hotararea 3 FED/20.01.2013, Tribunalul a admis cererea FRC formulata prin Presedinte Eduard Carol Novak si a dispus inregistrarea in Registrul Federatiilor a alegerii acestuia si a membrilor Consiliului de Administratie, conform Hotararii AGA din 15.03.2013.

            Cu referire la Hotararea 705 din 22 Ianuarie 2014 de care se prevaleaza Presedintele Nicolae Plugaru in justificarea arogarii calitatii sale de Presedinte al FRC, sunt de precizat urmatoarele:

            Aceasta hotarare a fost pronuntata de Judecatoria Sectorului 3 in Dosarul 60266/301/2013, dosar ce a avut ca obiect „ordonanta presedintiala”, adica o procedura speciala, prevazuta de Codul de procedura civila, prin care instanta poate ordona masuri vremelnice, pana la judecarea fondului cauzei.

            La momentul pronuntarii, 22.01.2014, instanta a retinut textual urmatoarele: „ In privinta cererii formulate de FRC , instanta, fata de dispozitiile art. 406 C.p.c. va lua act de renuntarea la judecata, apreciind ca, de vreme ce hotararea prin care s-a decis demiterea fostului presedinte si alegerea unei alte persoane in aceasta calitate, respectiv a numitului Nicoale Plugaru , nu a fost desfiintata, ea isi produce pe deplin efectele pana la acest moment, astfel ca cererea de renuntare semnata de avocatul imputernicit de FRC prin noul presedinte indeplineste onditiile legale pentru a exprima vointa partii.”

            Instanta constata ca, Hotararea AGA din 06.12.2013 isi produce efectele pana la acest moment (22.01.2014) deoarece nu a fost desfiintata, si ia act de renuntarea facuta de Plugaru Nicolae, fara a se pronunta pe fondul chestiunii.

            Ulterior, la data de 13.03.2014, prin Sentinta nr. 311, in dosarul 41593/3/2013, Tribunalul Bucuresti (singura instanta competenta material sa se pronunte in materie de federatii) a anulat Hotararea AGEA a FRC din data de 06.12.2013 : „ Admite cererea. Anuleaza Hotararea Adunarii Generale Extraordinare a FRC din 06.12.2013”.

            Iata deci ca Hotararea 705 a ramas fara nici un efect, cata vreme ulterior acesteia, a fost desfiintata Hotararea AGA din 06.12.2013 prin care a fost ales Plugaru Nicolae presedinte.

            In aceasta Adunare generala din data de 06.12.2013 a fost supus la vot si demiterea lui Eduard Carol Novak, astfel ca, in masra in care a fost anulata aceatsa Hotarare AGA, atat alegerea lui P{lugaru cat si demiterea lui Novak sunt desfiintate.

            In urma pronuntarii acestor 2 hotarari, in dosarele sus mentionate, la acest moment, din punct de vedere legal, singurul presedinte al FRC este Eduard Carol Novak, doar acesta avand calitatea de a reprezenta FRC, fiind inregistrat ca atare in registrul federatiilor, cconform hotararilor judecatoresti anterior mentionate.

            Asa fiind, toate evenimentele organizate de conducerea aleasa in data de 06.12.2013 nu sunt organizate de FRC, aceste persoane neavand calitatea de a reprezenta FRC.

            Am emis prezentul comunicat pentru a va aduce la cunostinta situatia reala din punct de vedere juridic a FRC si pentru a atrage atentia cluburilor afiliate FRC sa nu participe la evenimentele organizate sub patronajul conducerii anulate prin hotarare.judecatoreasca, care nu au avut si nici nu au nici o calitate in FRC.

            In masura in care cluburile vor participa la aceste curse, sunt direct responsabile de consecintele ce se vor produce.

            Reiteram cluburilor afiliate faptul ca biroul de lucru unde se desfasoara intreaga activitate este in Bd. Regina Maria nr. 32, sector 4, aici urmand a fi primita intreaga corespondenta.

            E-mailul de contact al FRC este office@federatia romana de ciclism.ro.

             Nu ne asumam responsabilitatea pentru corespondenta trimisa la alte date de contact decat cele mentionate anterior.

            Reiteram faptul ca persoana ce poate semna legal in numele FRC este Eduard Carol Novak.

Sirsa foto: antena3.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy