Premiile pentru cele 6 echipe câştigătoare din totalul de 833 proiecte validate în concurs merg la Vaslui, Cluj, Neamţ, Alba, Iaşi şi Dolj, copiii câştigând atât premii individuale, cât şi pentru şcoală şi pentru cadrul didactic coordonator
Bucureşti, 14 decembrie 2012 – Au fost desemnate cele şase proiecte câştigătoare ale concursului naţional de creaţie „Oraşul de lapte”, iniţiat de Tetra Pak în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului și FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură). În ediţia din acest an, elevii din clasele I-IV şi V-VIII au fost invitaţi să își manifeste creativitatea folosind ambalaje de carton reciclabile provenind de la cutii de lapte şcolar consumat în clasă şi alte materiale care să îi ajute să îşi exprime ideea creativă. În plus, ediţia din acest an a rezervat şi o surpriză – echipa care a câştigat premiul întâi de la categoria clasele I-IV, a câştigat premiul II al concursului în ediţia din 2010. Fotografiile tuturor proiectelor se regăsesc pe site-ul concursului www.laptescolar.ro.
„Dorim să îi felicităm pe toţi participanţii la concursul nostru, nu doar pe premianţi, deoarece fiecare proiect a însemnat multe ore de muncă şi dăruire din partea copiilor şi a cadrelor didactice coordonatoare. Toate proiectele au fost frumoase şi au spus câte o poveste despre cum văd copiii lumea din jur în raport cu tema concursului „Oraşul de lapte”. Continuăm tradiţia de a organiza acest concurs, deoarece Tetra Pak a încurajat întotdeauna creativitatea, munca în echipă și responsabilitatea față de mediu prin colectarea și reciclarea cutiilor de lapte școlar”, precizează Cristina Dumitru, Communication and Environment Manager, Tetra Pak România și Republica Moldova.
În cadrul concursului, au fost înscrise 1152 de proiecte, dintre care 883 au fost validate spre a intra în etapa de votare şi jurizare. Juriul a fost format din trei membri, reprezentanţi ai Tetra Pak, Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi FAO. 5991 de elevi şi 614 cadre didactice coordonatoare au fost implicaţi în realizarea proiectelor validate.
Categoria clasele I-IV
Premiul I a fost câştigat de proiectul „Doxiştii şi Oraşul de lapte” realizat de echipa clasei a IV-a coordonată de Cătălin-Emil Mîndru, din Vaslui (Şcoala Gimnazială nr. 6). Proiectul are şi un site propriu www.orasuldelapte.com.
Premiul II a fost câştigat de proiectul „Şcoala copilăriei” realizat de o echipă de elevi ai şcolii Emil Isac din Cluj-Napoca, jud. Cluj, sub coordonarea Cristinei Nechifor.
Premiul III a fost câştigat de proiectul „Orăşelul de la poalele muntelui” realizat de o echipă de elevi ai Şcolii Gimnaziale Grumăzeşti din Neamţ coordonat de Cătălina Şarpe.
Categoria clasele V-VIII
Premiul I a fost câştigat de proiectul „Vraja Laptelui” realizat de o echipă de elevi ai Şcolii Colegiul Național ”Avram Iancu” Cîmpeni, judeţul Alba, coordonată de Gică Mardare.
Premiul II a fost câştigat de proiectul „Lactomeda” realizat de o echipă de elevi ai şcolii Ion Ghica din Iaşi, sub coordonarea Oanei Ştefanache.
Premiul III a fost câştigat de proiectul „The City of Milk” realizat de o echipă de elevi ai Liceului Teoretic Henri Coandă din Craiova, judeţul Dolj, sub coordonarea Aurorei Turcu.
Despre concursul “Oraşul de lapte”
Prin programele sale, compania Tetra Pak readuce în discuție importanța consumului de lapte în alimentația și dezvoltarea armonioasă a copiilor și educarea lor în spiritul respectului față de hrană și mediu, dar şi importanţa reciclării ambalajelor de carton. Concursul din acest an răsplăteşte creativitatea şi implicarea elevilor şi cadrelro didactice coordonatoare, oferind atât premii individuale pentru aceştia, cât şi pentru şcolile lor.
Premiu 1 (unul pentru clasele I-IV, unul pentru V-VIII):
- Premiu pentru clasă sau şcoală: 1 notebook Dell Inspiron cu videoproiector și ecran de proiecție
- Premiul pentru cadrul didactic: Tabletă Samsung Galaxy Tab2
- Premiul pentru fiecare elev participant al echipei: 1 bicicletă
Premiu 2 (unul pentru clasele I-IV, unul pentru V-VIII):
- Premiu pentru clasă sau şcoală: 1 notebook Dell Inspiron cu videoproiector
- Premiul pentru cadrul didactic: Tabletă Samsung Galaxy Tab2
- Premiul pentru fiecare elev participant al echipei: 1 bicicletă
Premiu 3 (unul pentru clasele I-IV, unul pentru V-VIII):
- Premiu pentru clasă sau şcoală: 1 notebook Dell Inspiron
- Premiul pentru cadrul didactic: Tabletă Samsung Galaxy Tab2
- Premiul pentru fiecare elev participant al echipei: 1 bicicletă
Despre Tetra Pak
Tetra Pak este liderul mondial în soluţii de procesare, ambalare şi distribuire a produselor alimentare lichide. Lucrând îndeaproape cu clienţii şi furnizorii noştri, oferim produse sigure, inovatoare şi în armonie cu protecţia mediului înconjurător, care satisfac în fiecare zi cerinţele a sute de milioane de oameni din peste 170 de ţări din lume. Având aproximativ 22,000 de angajaţi şi operaţiuni în peste 85 de ţări, noi credem în asumarea cu responsabilitate a poziţiei de lider în industria de profil pentru crearea unei creşteri profitabile în armonie cu protecţia mediului înconjurător şi cu o bună conduită socială.
Departamentul internaţional Food for Development (FfDO) se implică de peste 50 de ani în promovarea şi sprijinirea programelor de nutriţie şcolară în diverse ţări din întreaga lume. Acest departament, împreună cu resursele specializate la nivel naţional ale Tetra Pak, lucrează în parteneriat cu guverne, agenţii de dezvoltare, organizaţii neguvernamentale şi clienţi pentru a oferi expertiza necesară industriei de profil, know-how şi solutii de procesare, susţinere pentru implementarea programelor de distribuţie a laptelui în şcoli şi activităţi de educaţie pentru reciclare. Prin eforturile depuse, Food for Development (FfDO), contribuie la furnizarea a 6,7 miliarde cutii cu lapte şi a altor băuturi nutritive către 51 de milioane de copii, în peste 50 de ţări din întreaga lume: Food for Development.
Motto-ul nostru, „PROTEJEAZĂ CE E BUN™”, reflectă viziunea noastră de a oferi alimente sănătoase şi disponibile oriunde. Mai multe informaţii despre Tetra Pak sunt disponibile pe www.tetrapak.ro
Despre FAO
FAO – Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură este o agenţie specializată a Naţiunilor Unite fondată în 1945 care luptă pentru eradicarea foametei, malnutriţiei şi sărăciei pe plan internaţional.
FAO funcţionează ca un forum neutru de dezbateri şi negocieri între statele lumii, reprezintă o sursă esenţială de informaţii în domeniu şi acordă asistenţă statelor în curs de dezvoltare, în vederea modernizării şi eficientizării agriculturii, silviculturii şi pescuitului, pentru asigurarea unei mai bune nutriţii la nivel mondial.
Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO) susţine această sărbătoare şi sprijină eforturile tuturor statelor şi organizaţiilor care promovează importanţa laptelui în alimentaţia şcolarilor şi educării populaţiei cu privire la o alimentaţie echilibrată.
În prezent, FAO reprezintă un centru mondial de referinţă pentru implementarea programelor nutriţionale în şcoli şi oferă consiliere şi asistenţă tuturor ţărilor care doresc să pună în aplicare un astfel de program.
FAO colaborează cu multe organizaţii naţionale şi internaţionale şi oferă autorităţilor cu atribuţii în implementarea programelor nutriţionale în şcoli, posibilitatea de a face schimb de experienţă şi informaţii relevante cu privire la modul în care funcţionează astfel de programe.
La iniţiativa FAO, Ziua Mondială a Laptelui şcolar se sărbătoreşte în fiecare an, în ultima zi de miercuri a lunii septembrie.
Mai multe informaţii despre FAO găsiţi pe www.fao.org.
CONTACTE MEDIA
Cristina Dumitru Communications and Environment Manager, Romania and Moldova Tel: + 40212691590 |
Diana Niţulescu Senior PR Consultant Graffiti PR Tel: +40 (0) 733107244, 40 21 3160213 |