Take a fresh look at your lifestyle.

Comunicatul manifestantilor de la Firenze

In data de 29.01.2012, in paginile online ale publicatiei “Ora Romaniei” a aparut un editorial semnat de Cristian Gaita sub titlul “Protestele câtorva români din Italia”. In continutul editorialului, gazetarul de serviciu face referire (asa cum titlul sugereaza) la protestele organizate de membrii unor comunitati romanesti din diferite orase ale Italiei in fata sediilor catorva misiuni diplomatice ale Romaniei.

Nu cunosc detaliile organizatorice ale protestelor de la Torino, Roma ori Milano, intrucat sunt unul din organizatorii mitingului de la Firenze. Unul din “colegii de clasa” ai lui Claudiu Stanasel (cum m-a catalogat gazetarul, nestiind ca intre mine si Claudiu exista o diferenta de varsta care insumeaza 8 ani). Unul din acei “tineri care purta in mana o hartie scoasa la imprimanta cu mesaje impotriva unor realitati cu care nu am intrat in contact niciodata” (descrierea apartine gazetarului). Si nu in ultimul rand, unul din acele “20 de persoane” participante la miting.

Cine sunt de fapt?

Ma numesc Radu Popa, am 24 de ani si impreuna cu Olivia Tudor (reprezentanta Asociatiei “La Fiaccola”) si Claudiu Stanasel (fondator al grupului de initiativa “Tinerii Romani din Prato), am organizat timp de 7 zile, mitingul de doua ore de duminica. Sapte zile in care am avut timp sa scriem cu manutele noastre un banner de 3 metri patrati si sa scoatem la imprimanta, NU mesaje impotriva bla-bla-bla, CI MESAJE DE SOLIDARITATE. Ii raspundeam unui jurnalist care a avut decenta de a ne contacta pentru informatii ca “ideea” in jurul careia eu, Olivia si Claudiu, am creat acest miting este sinonima cu termenul “SOLIDARITATE”! Si daca exista “merite” in realizarea unui miting, in cazul nostru aceste “merite” se impart egal intre cei care au participat, si noi, organizatorii.

Cu alte cuvinte,

Domnule Gaita, in numele meu si al colegilor meu, va rog insistent ca, pe viitor sa nu mai relatati (dati cu parerea) despre NICIUN eveniment organizat de grupurile de initiativa “Tinerii Romani din Firenze” si “Tinerii Romani din Prato”, la fel si ale Asociatiei “La Fiaccola”. Sunteti atat de slab si prost pregatit in ale gazetariei, incat ne vedem nevoiti sa va cerem aceasta favoare. Nu cautam lauda si nu ravnim laurii. Apreciem critica daca aceasta este constructiva, dar in nici un caz (repet, IN NICI UN CAZ), nu acceptam bataia de joc “din condei”. Daca nu cunoasteti faptele, NU LE RELATATI!

 

 

 

“Firențe a strâns la un loc colegii de clasă ai fiului organizatorului, tinerii purtând hârtii scoase la imprimantă pe care erau scrise sloganuri împotriva unor realități cu care ei nu au intrat în contact niciodată. Totalul participanților nu a depășit 20 de persoane. Meritele pentru acțiune îi revin lui Ștefan Stănășel” (fragmentul referitor la mitingul de la Firenze, semnat de Cristian Gaita si publicat de “Ora Romaniei”)

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy