Take a fresh look at your lifestyle.

Comunicat UAP// Pretul energiei termice facurat la populatie e mai mic cu doi lei in aceasta iarna, fata de 161,29 fara TVA

In cadrul sedintei Consiliului Local de astazi 31 octombrie 2016, presedinte Uniunii Asociatiilor de Proprietati, Eugen Cristescu a luat cuvantul, cu permisiunea consilierilor locali, si a sustinut dreptul membrilor UAP. Astfel, Eugen Cristescu a sustinut faptul ca pana la data supunerii la vot a Proiectului de Hotarare privind ajustarea pretului energiei termice facturat la populatie, Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova considera ca suma de 161,29 lei fara TVA este pretul corect stabilit prin HCL 408/2015, in vigoare la aceasta data.

“UAP este de acord si sustine micsorarea tarifului facturat la populatie, pentru aceasta militeaza conform statutului, dar am solicitat ca, in cazul in care se decide a se lua aceasta masura, sa se porneasca de la pretul pe care il consideram in vigoare la aceasta data, adica 161,29 lei fata TVA. Consilierii locali au tinut cont de solicitarea UAP si au aplicat o micsoare de doi lei, ajungand la suma de 159,29 lei fara TVA la pretul facturat la populatie pentru energia termica.

Chiar si acesti doi lei reprezinta un castig pentru ploiestenii care sunt membri UAP si nu numai”, declara presedintele UAP.

Mentionam ca inaintea acestei sedinte de Consiliu Local, Uniunea Asociatiilor de Proprietari a depus o cerere de dezbatere pentru acest proiect de Hotarare si daca va considera ca poate solicita un pret mai mic chiar decat 159,29 lei fata TVA luam in calcul atacarea in instanta a acestei hotarari, pentru nerespectarea prevederilor Legii transparentei decizionale.

De asemenea, aducem la cunostinta opiniei publice ca UAP are un proces pe rol cu Veolia Energie Prahova care de la 1 aprilie si pana in prezent a facturat la populatie pentru energie termica suma de 186,97 lei fara TVA, folosind ca temei legal HCL 177/2013, desi nu avem cunostinta sa existe vreun text care sa permita acest lucru. Acest pret s-a regasit in pretul apei calde facturat pe timp cald catre populatie.

 

31.10.2016                                                                       Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova

                                                                                                    Presedinte

                                                                                                 Eugen Cristescu


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy