Take a fresh look at your lifestyle.

Comunicat de presa// Raul Petrescu a luat o decizie in privinta demisiei sale

Referitor la situatia juridica cu care ma confrunt actualmente, doresc  sa precizez ca, in ciuda presiunilor politice si mediatice cu caracter meschin si manipulatoriu, menite sa ma discretizeze in fata cetatenilor municipiului Ploiesti, nu imi voi  prezenta actul de demisie. Aceasta se datoreaza faptului  ca nu exista niciun caz de incompatibilitate in ceea ce priveste functia de Viceprimar si Consilier Local pe care le detin, legea 393/2004 privind statutul alesilor locali prevazand clar acest lucru.

Functiile publice pe care le detin in acest moment ar fi fost incompatibile daca pedeapsa pentru neintelegerea cercetata in acel dosar penal ar fi fost privativa de libertate, adica, pe intelesul tuturor, fiindca exista foarte multe interpretari ale acestui context, pedeapsa cu executare.

Dupa hotararea definitiva si irevocabila din 20.10.2015, am luat legatura cu mai multe cabinete de avocatura care si-au exprimat punctul de vedere  juridic in aceasta problema, iar toate demersurile de incetare a mandatului care se vor face de catre autoritatile publice locale vor putea face  obiectul infractiunii de abuz in serviciu.

Am fost numit nedemn sa ocup orice functie publica, infractor, indezirabil, iresponsabil si lipsit de respect de catre anumite formatiuni politice axate pe acte grosolane de demagogie si aservite intereselor partizane abjecte. Imaginea mea, familia mea, cariera mea construita in ani de truda si sacrificii, perceptia publica colectiva risca astfel sa fie afectate intr-un mod defavorabil de neadevarurile lansate in aceste zile de anumite structuri politruce.

 

Cu stima, al dumneavoastra viceprimar al municipiului Ploiesti, Raul Alexandru Petrescu
21.10.2015

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy