In urma cu cateva zile au aparut in presa online o serie de articole in care Gabriela Anghel, deputat PP DD de Prahova si presedinte al organizatiei judetene, era acuzata ca a influentat votul consilierilor judeteni ai partidului, la proiectul de Hotarare cu privire la demiterea vicepresedintelului CJ Sebastian Danilescu.
In ph-online.ro se spunea, intr-un mod cu totul tampit, fara sa dea numele consilierului care a facut o afirmatie idioata, cum ca i se va face plangere penala Gabrielei Anghel, pentru ca a influentat votul conislierilor PP DD, de parca a avea calitatea de presedinte de organizatie, presupune sa te plimbi cu cercul, nu sa spui oamenilor tai cum sa voteze, atunci cand consideri ca trebuie votat intr-un fel. Pentru ca persoana care a scris articolul a dat dovada de lipsa de profesionalism si a incercat sa induca idei false, doar in scopul de a pune o pata pe activitatea deputatei Anghel, insultand inteligenta cititorilor, am luat decizia sa publicam comunicatul de presa de mai jos:
În urma apariţiei în media locală sau naţională a informaţiei conform căreia Consiliul Judeţean Prahova ar intenţiona să facă plângere penală pe numele doamnei deputat Gabriela Anghel pentru influenţarea votului, dorim să precizăm urmatoarele:
– Hotărârea liniei politice şi a votului uniform pentru consilierii unui partid politic o are preşedintele organizaţiei partidului respectiv care este, conform statut, şi reprezentantul partidului în relaţiile cu terţii şi instituţiile statului. Nicio lege, în această ţară şi nicăieri în lume, nu interzice unui preşedinte de organizaţie să îşi exercite mandatul. Recomandarea dată de doamna deputat a fost pe un vot pur politic, ce viza împiedicarea demiterii unui vicepreşedinte de Consiliu Judeţean în împrejurări bizare, adică într-o şedinţă extraordinară şi, se pare, cu „supravegherea” votului secret, fapt sesizat telefonic şi de colegii consilieri judeţeni înainte de şedinţă, şi observat şi de anumite publicaţii on line însoţite şi de fotografii de la vot.
– Preşedintele organizaţiei judeţene a unui partid are dreptul şi obligaţia chiar, prin statutul partidelor, să îşi exercite prerogativele când este vorba de vot politic, când este vorba de a lua decizii care trasează o anumită linie consilierilor locali şi judeţeni, colegii săi, care sunt aleşi pe listele partidului, şi ca urmare, conform legii, trebuie să respecte politica partidului şi voinţa electoratului care i-a votat.
– Doamna deputat nu a recomandat un vot ce viza proiecte pentru comunitate, ci a încercat să împiedice o demitere politică facută în circumstanţe bizare, menţinând linia şi principiile pe care s-a format şi structurat PP-DD, neavantajând nicio altă formaţiune politică, întrucât această demitere se putea face şi ulterior respectând toate cerinţele legii.
– Doamna deputat declara în legatură cu acest subiect: „Sunt preşedintele PP-DD Prahova şi linia politică a partidului cât şi strategia acestuia fac parte din fişa postului meu, ca urmare am respectat atât statutul PP-DD cât mai ales legile ţării. Nu mă consider în nicun fel culpabilă şi am credinţa că şi Consiliul Judeţean Prahova, în cazul în care această ştire este reală, îşi va revizui punctul de vedere. Este ca şi cum mâine am face toţi plângere penală liderilor de grup din Parlament pentru faptul că indică votul cu mâna colegilor săi. Nu cred că este normal să picăm în mirajul plângerilor penale de dragul de a da justiţiei cauze fără fond. Îmi place să cred că cei 25 de ani de politică, aşa cum au fost ei, au format totuşi nişte politicieni adevăraţi la nivel local şi judeţean, cu experienţă, care nu se dedau la asemenea fapte.”