Take a fresh look at your lifestyle.

Adrian Axinia (AUR): Facem dreptate familiilor cu mai mulți copii: părinții care au cel puțin 3 copii vor fi scutiți prin lege de impozit pe salarii

Înainte cu câteva zile de Crăciun, deputatul AUR de Prahova Adrian Axinia a depus în Parlament un proiect de lege care îi scutește de impozitul pe salarii pe părinții care au cel puțin 3 copii.

„Am depus în Parlament un proiect de suflet, care într-un fel face dreptate familiilor cu mai mulți copii. Sunt familii de români care muncesc din greu pentru a-și crește copiii în condiții cât mai bune, pentru a le oferi o șansă cât mai bună în viață. Eu nu propun ca statul să le dea ceva, ci să nu le mai ia impozitul pe salarii părinților care au cel puțin 3 copii. Inițiativa mea legislativă are și obiective pe termen lung: sprijinirea familiei tradiționale, creșterea natalității și încurajarea muncii. Este o inițiativă sănătoasă pentru societatea românească și pentru națiunea română”, a declarat Adrian Axinia.

Concret, proiectul de lege inițiat de Adrian Axinia și de alți doi parlamentari modifică art. 76 din Codul fiscal în sensul scutirii de la plata impozitului pe veniturile din salarii și asimilate salariilor primite de ambii părinți care au cel puțin 3 copii.

România se confruntă cu o scădere demografică îngrijorătoare. Conform datelor Institutului Național de Statistică, în anul 2020, numărul nou născuților înregistrați la oficiile de stare civilă din România a fost de 178.608, cel mai mic număr de nou născuți din 1930 până în prezent. În anul 2020, s-au înregistrat cu 24.500 mai puțini nou născuți față de anul 2019, iar în anul 2019 s-au înregistrat cu 18.440 mai puțini nou născuți față de anul 2018. În condițiile în care, pe termen mediu și scurt, nu se poate aștepta ca mortalitatea să contribuie semnificativ la reducerea scăderii demografice din România, cel mai eficient instrument pe care România îl are la îndemână pentru diminuarea acestei scăderi este stimularea natalității.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy