Take a fresh look at your lifestyle.

Comisia pentru cainii morti… a rezolvat problema. Nimeni nu este vinovat, dar s-au luat masuri

Daca vrei sa ingropi un subiect grav, atunci faci o Comisie si dispui niste masuri, desi nu ai constatat nimic. Asa s-a intamplat cu acea Comisie infiintata la nivelul municipiului Ploiesti pentru descoperirea acelora care au omorat cainii de pe strazi. Noi stim, ei stiu, dar vinovatul e mortul ca de obicei. Din comunicatul pe care il veti citi mai jos, puteti observa ca cei care pierd in toata aceasta ecuatie sunt iubitorii de animale, caroroa le este restrictionat accesul zilnic, la numai doua zile pe saptamana, respectiv sambata si duminica intre orele 10.00- 13.00 si numai cu insotitor.Politistii locali ai lui Cristian Toader, acest director curat ca lacrima… lui Ovidiu, vor patrula pe strazi cu scopul de a depista hrana abandonata pe strazi, suspecta de a fi otravita. Si, culmea, se va face un contract cu un medic veterinar, pentru “actiunile sanitar-veterinare obligatorii, inclusiv a intervențiilor chirurgicale și medical-veterinare”.
Cum ar fi sa vedem ca madam Herescu Emila va fi acel medic, dupa toate atrocitatile pe care iubitorii de animale le-au semnalat de-alungul timpului?

Cititi comunicatul de presa de mai jos si spuneti-va parerea:

Comisia pentru analizarea și monitorizarea situației câinilor comunitari otrăviți recent în municipiul Ploiești  s-a întrunit astazi și a decis luarea unor măsuri menite să asigure protecția acestor animale, în conformitate cu prevederile legislației actuale.

La întrunirea coordonată de viceprimarul municipiului Ploiești, domnul Iulian Teodorescu, au participat ca invitați și directorul tehnic al Regiei Autonome de Servicii Publice, domnul Radu Brânzei, director executiv al Direcția de Sănătate Publică Prahova, dr. Ion Alexandru Baloi, precum și directorul Direcției Sanitar-Veterinară Prahova, domnul Mihai Terecoasa.

Comisia respectivă a stabilit o serie de măsuri ce vor fi luate la nivelul municipiului Ploiești pentru a se evita pe viitor repetarea unor astfel de situații la nivelul comunității locale. Astfel, reprezentanții Poliției Locale Ploiești vor intensifica acțiunile de patrulare în parcuri și zonele de agrement și vor raporta permanent orice eveniment legat de prezența hranei abandonate în spatiul public dar și a cadavrelor de animale.

Administrația Parcului Memorial “Constantin Stere” va intensifica acțiunile de identificare a câinilor comunitari în vederea ridicării acestora de pe domeniul public,  în limita spațiului existent la adăpostul destinat pentru cazarea acestor animale. De asemenea, instituția respectivă are obligația să încheie contract cu un medic veterinar de liberă practică, împuternicit în condițiile legii, pentru efectuarea acțiunilor sanitar-veterinare obligatorii, inclusiv a intervențiilor chirurgicale și medical-veterinare.

Reprezentanții Parcului “Constantin Stere” vor pune în aplicare un program de vizitare a Adăpostului pentru câini, timp de două zile pe săptămână, respectiv sâmbăta și duminica, între orele 10:00-13:00, vizitatorii urmând să fie însoțiți de un angajat al instituției, făra a se  putea astfel introduce  în incinta adăpostului hrană neetichetată și neambalată corespunzător.

Totodată, SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești va intensifica acțiunile de curățenie și igienizare a parcurilor și locurilor publice din municipiu iar Directia Tehnic-Investitii din cadrul Primariei municipiului Ploiesti va urgenta aplicarea Hotărârii Consiliului Local pentru realizarea unui nou adăpost pentru  câinii comunitari la Valea Călugărească.

Primăria municipiului Ploiești face apel la toți cetățenii să sesizeze în continuare la Dispeceratul municipalității – telefon: 0244/984 –  orice eveniment legat de prezența hranei abandonate în spațiul public ori a cadavrelor de animale.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy