Take a fresh look at your lifestyle.

Colegiul de Artă „Carmen Sylva” Ploiești, Proiect Euroscola

Colegiul de Artă „Carmen Sylva” Ploieşti derulează în perioada iunie-septembrie 2015 proiectul european „The Colours of Humanity” în cadrul concursului EUROSCOLA, tema concursului în anul 2015, desemnat Anul European al Dezvoltării, este „Solidari cu cei de lângă noi”.

Echipa proiectului „The Colours of Humanity” este formată din 24 elevi + 2 profesori: prof. dr. Liviu Săvuță (meloterapeut) și prof. Anca Florescu (științe socio-umane).
 Numele echipei, „The Colours of Humanity”, este ales pentru a ne reprezenta atât acțiunile, cât şi pe noi ca artişti şi membrii ai acestui Colegiu.
„Dignity is the key of our future” este motto-ul după care ne vom ghida în toate acțiunile pe care le vom întreprinde în cadrul acestui proiect. 

Obiectivul general al proiectului este întrajutorarea comunităților şi persoanelor defavorizate.
Plănuim ca pe parcursul acestei veri să organizăm ateliere de pictură şi de educație muzicală pentru copii cu dizabilități din zone defavorizate ale județului, pentru ca la sfârşitul sezonului, aceştia să poată privi dincolo de limitele condiției lor şi să poată găsi în artă şi cultură un refugiu. 

Un alt obiectiv sunt parteneriate cu asociații și organizații care desfășoară activități umanitare de ajutorare a persoanelor defavorizate si manifestările artistice, specifice colegiului nostru și echipei, concerte și expoziții (art-terapie) prin care să sensibilizăm comunitățile și pe de altă parte să oferim sprijin persoanelor defavorizate, care au nevoie de ajutorul nostru.

           Grupul țintă este format din comunitățile slab dezvoltate din Prahova, comunitățile de refugiați din țările subdezvoltate sau aflate în război, bătrânii şi copiii aflați în dificultate din cauza deficiențelor fizice sau psihice.

Activitățile pe care le desfăşoară echipa „The Colours of Humanity” sunt constituite în şedințe de art-terapie în cadrul  Complexulului de Servicii Comunitare”Sfântul Andrei” Ploieşti şi la Asociația „Humanitaria”. Considerăm că ARTA este cea mai profundă legătură dintre oameni, ea uneşte ceea ce viața desparte: sufletele oamenilor.

Pagina noastră de Facebook:

 www.facebook.com/TheColoursOfHumanity


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy