Take a fresh look at your lifestyle.

Ciclism// Succes romanesc in Europa

Tusnad Cycling Team, singura echipa continentala din Romania, a reputat o victorie de prestigiu in acest weekend pe plan international. Rutierul sarb al gruparii ciucane, Ivan Stevic (34 ani), s-a impus in cursa Banja Luka – Belgrad II, etapa cu coeficient 1.2 in calendarul Uniunii Cicliste Internationale (UCI).

Campionul balcanic din 2009 a terminat cei 132 kilometri intre Bijeljina si capitala Serbiei in 2 ore, 56 minute si 17 secunde (44.93 km/h), spre entuziasmul miilor de fani prezenti pe traseu pentru a il incuraja. Finisul a avut loc chiar langa stadionul echipei de fotbal Partizan Belgrad.

In timpul cursei, cochipierii de la Tusnad Cyling Team l-au ajutat pe Stevic sa se pastreze constant in fata plutonului. Sarbul a putut apoi declansa atacul final cu 5 kilometri inainte de finis. Ultimii 2 kilometri au fost in putina urcare (5% panta), sprintul lui Stevic fiind irezistibil pentru rivali. A fost prima victorie dupa 7 ani a unui ciclist sarb in aceasta competitie traditionala din regiune.

„Sunt foarte fericit ca am reusit aceasta performanta in fata suporterilor mei in orasul meu natal. Este prima oara cand am reusit sa castig aceasta cursa pentru ca anul trecut mi s-a spart cauciucul in ultimul kilometru. Am dovedit ca uneori spritul de lupta este cel mai important in ciclism” – a declarat euforic Ivan la final.

Stevic a fost urmat in clasament de bulgarul Georgios Bouglas si de germanul Stefan Schäfer.  Sportivul Tusnad Cycling Team a acumulat 40 de puncte UCI. La cursa Banja Luka-Belgrad au participat 182 de concurenti de la 32 de echipe. Doar 147 dintre ei au luat insa startul si in etapa a doua intre Bijeljina si Belgrad. Nandor Lazar (Tusnad Cycling Team), castigator saptamana trecuta la o cursa in Ungaria, a abandonat din cauza durerilor la spate (s-a ciocnit dupa start cu un alt rutier).

Ceilalti sportivi de la Tusnad Cycling Team s-au clasat astfel: moldoveanul Oleg Berdos (locul 24), Szabolcs Sebestyen (locul 92) si Vlad Dobre (locul 101/la primul lui concurs din categoria UCI 1.2).

La cursa Banja Luka-Belgrad a participat si Andrei Nechita (singurul roman prezent la JO 2012), component al echipei italiene MG Kvis Trevigiani. Acesta a ocupat locul 132.

 

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy